Simona Halep la Stuttgart: înfrângerea ei ridică două mari semne de întrebare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a pierdut în semifinalele turneului de la Stuttgart partida cu daneza Caroline Wozniacki, jucătoare ce a stat ca un zid în faţa loviturilor româncei.

Cu o zi înaintea celebrului Maraton de la Londra, Simona Halep şi Caroline Wozniacki au oferit propria lor cursă de anduranţă, întinsă pe durata a trei ore. A câştigat locul 5 WTA cu 7-5, 5-7, 6-2.

Mai rezistentă fizic şi mental s-a dovedit Caroline, jucătoarea daneză cu origini poloneze care a cochetat mai bine de un an cu locul 1 mondial. Simona a întâlnit, poate pentru prima oară, o tenismenă capabilă să trimită înapoi mingi care, în mod normal, s-ar fi transformat în puncte pentru româncă. Probabil că aici s-a făcut diferenţa în plan mental, pentru că Halep şi-a dat seama în setul decisiv că joacă practic la zid, întocmai ca-n reclama ce rulează zilele acestea.

A fost un meci mare oferit de cele două tenismene şi ar fi putut fi „uriaş” dacă ar fi avut parte de ceva dramă şi în ultima sa parte. N-a fost cazul, chiar dacă Simona a salvat trei mingi de meci şi a încercat să scurteze punctele cu ... „scurte”, lovituri care au ridicat publicul de pe scaune.

Două semne de întrebare după înfrângerea Simonei Halep la Stuttgart 

Până la urmă, Wozniacki s-a impus la rezistenţă, ceea ce înseamnă că Simona nu e chiar atât de bine pregătită fizic cum ne-am fi aşteptat. Să ne reamintim că ea a sărit peste meciurile de Fed Cup pentru a se antrena, iar Ion Ţiriac, umbra Simonei, ne spunea înaintea turneului de la Stuttgart că jucătoarea noastră a avut un program de pregătire „draconic”. În setul decisiv însă, Halep a părut că are cel puţin două nivele de energie în minus faţă de adversara ei. Iar de aici întrebarea: n-a reuşit în această pauză să ajungă la nişte parametri fizici excepţionali sau pur şi simplu aceasta este limita ei?

Şi a doua întrebare, de ce n-a apelat Simona măcar o dată la Victor Ioniţă? Un posibil răspuns e că simţea frustrare şi probabil că „la mijloc” ar fi căzut tot antrenorul. Cert e că Wozniacki şi-a chemat de patru ori tatăl-antrenor la marginea terenului, iar sfaturile, venite în limba poloneză, au părut că au ceva efect.

Ce a spus Simona Halep la Stuttgart 

Există şi varianta unei probleme medicale resimţite de Simona în finalul întâlnirii, dar Halep nu a amintit la conferinţa de presă de ceva de genul acesta. Ea a venit în faţa jurnaliştilor cu un mare zâmbet pe chip: „Zâmbesc pentru că am făcut un meci bun. Consider că am jucat bine, însă adversara mea a fost pur şi simplu mai bună. A alergat mult şi s-a luptat până la final, a fost mai puternică. Sunt mulţumită de acest meci. Reţin doar ce este pozitiv din experienţele mele şi privesc înainte”.

Simona Halep “va fi numărul 1 după US Open”

În schimb, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, e de părere că a fost vorba şi de o accidentare: "A fost un meci cum rar vedem, cu lovituri de excepţie. Sunt convins că Simona a avut mici probleme fizice, pentru că am văzut un bandaj la brâul ei, pe sub tricou”. Şi tot Cosac a avansat un scenariu perfect: “Comparativ cu anul trecut, Simona are un joc mult mai bun pe zgură. Este cu totul altă jucătoare. Sunt sigur că anul acesta va avea performanţele pe care le doreşte. La finalul anului, după US Open, cred că Simona Halep va fi numărul 1 WTA”.

Mulţi spun că are nevoie de un psiholog. Simona a luat o decizie în acest sens

Simona Halep a dezvăluit ce muzică ascultă şi ce face uneori cu racheta atunci când e singură 

 Prima reacţie a Mariei Şarapova după a pierdut locul 2 WTA, în faţa Simonei Halep

 Americanii au descoperit de ce Wozniacki a învins-o pe Simona Halep

Simona Halep e pe locul 2: ce distanţă o separă de Serena Williams şi de Maria Şarapova

Totul despre Simona Halep, copilul înzestrat cu o "inteligenţă nativă".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite