Simona Halep, la munca de jos. Strategia impusă de noul ei antrenor, Carlos Martinez

0
Publicat:

Simona Halep și-a fixat un țel după revenirea în tenis, și anume să facă un rezultat cât mai bun la Roland Garros, cu care să revină în elita tenisului. Dacă prin participarea de la Miami Open s-a cam aruncat cu capul înainte, acum românca și noul ei antrenor, spaniolul Carlos Martinez, au elaborat o strategie întinsă pe mai multe etape.

Simona Halep vrea să urce pas cu pas în clasamentul mondial. Foto Getty images
Simona Halep vrea să urce pas cu pas în clasamentul mondial. Foto Getty images

Pregătirea asiduă de la București i-a dat încredere Simonei că poate duce mai multe partide, astfel că a cerut și a primit invitație la Mastersul de la Madrid (WTA 1000, 23 aprilie-5 mai), dar și la un turneu mai mic, unde să-și „facă mâna“: Oeiras, Portugalia, competiție care debutează pe 15 aprilie și la care nu a mai jucat niciodată. De fapt, nu a mai jucat din tinerețe la un concurs categorie inferioară, WTA125, ci poate doar când era obligată moral să o facă - la cele din România.

Decizia Simonei a surprins, însă aceasta a motivat-o prin faptul că își dorește să joace cât mai multe meciuri pentru a-și reintra în formă. „Sunt foarte încântată să adaug un nou turneu în calendarul meu. La întoarcerea în circuitul WTA intenționez să joc cât mai multe meciuri și acceptarea acestui wild card îmi oferă posibilitatea de a face acest lucru în fața publicului portughez. Vreau să mulțumesc turneului pentru că m-a dorit și abia aștept să fiu acolo“, a precizat Simona Halep pentru lusitanii de la Bolamarela.

E mai greu decât se aștepta

„Mă simt mai bine, de la zi la zi e mai bine și încerc să-mi regăsesc ritmul pe care îl aveam în trecut, dar e mai greu decât mă așteptam. N-am crezut niciodată că va fi ușor, dar e un pic cam prea greu. Voi fi răbdătoare și o să încerc să am încredere mai multă de la zi la zi“, a spus fostul număr 1 mondial și pentru presa română.

Simona a jucat ultimul meci pe zgură pe 26 mai 2022. Se întâmpla la Roland Garros, unde era învinsă în turul al doilea de Qinwen Zheng cu 2-6, 6-2, 6-1, meci în timpul căruia a suferit un atac de panică.

În cazul în care Halep se va impune la Oeiras, va câștiga 125 de puncte și ar putea urca în primele 450 de jucătoare din lume. Alături de româncă, au mai primit wild carduri Kristina Mladenovic (254 WTA), Francisca Jorge (190 WTA) și Matilde Jorge (551 WTA). Adversarele sale din concurs sunt toate sub locul 50 mondial, favorita principală fiind Camila Osorio (65 WTA, Columbia). Viktorija Golubic (78 WTA, Elveția) și Bernarda Pera (82 WTA, SUA) sunt alte două nume importante care speră la câștigarea trofeului.

Vizitată de echipa antidoping la București

Simona Halep continuă să fie verificată periodic de echipele antidoping, ba chiar acestea s-au înmulțit după ce a fost depistată pozitiv în 2022. Chiar ieri a efectuat un control, în timp ce se afla la baza de pregătire. „Am avut antidoping de dimineață, o testare care deja pot să spun că e în viața mea. În ultima perioadă, mai ales în 2022, am fost testată la opt zile. Sunt testată mai des, dar și în trecut eram foarte testată. Nu am nimic împotrivă, să vină de câte ori doresc. Nu e ușor să dai de fiecare dată sânge și urină, dar aceasta este procedura și n-am nimic împotrivă“, a dezvăluit Simona Halep pentru Digisport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite