Simona Halep la Birmingham: câţi bani a câştigat până acum românca şi de cine a scăpat după meciurile zilei de joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanca de 23 de ani s-a impus, în optimi, în faţa Klarei Koukalova (Cehia, 92 WTA), adversară pe care a spulberat-o în 52 de minute, în condiţiile în care primul set a durat doar 18 minute.

Simona Halep a avut, miercuri, o zi neprogramată de pauză, după ce meciul ei la dublu a fost amânat din cauza ploii.

Iar asta a fost o primă lovitură încasată, indirect, de Klara Koukalova, adversara Simonei, la simplu, în optimi. După ce s-a odihnit, miercuri, constănţeanca de 23 de ani s-a prezentat în faţa jucătoarei din Cehia, precum o „bombă“ cu energie. Iar explozia ei a spulberat-o pe Koukalova.

În primul set, cehoaica de 33 de ani a arătat ca o jucătoare care s-a apucat de curând de tenis. A câştigat un game şi doar zece puncte, Halep fiind de neoprit. După doar 18 minute, primul set era tranşat de ocupanta locului 3 în lume: 6-1.

Setul doi a început la fel ca primul: cu Halep în control total. De altfel, românca a şi izbutit imediat un break, după care s-a distanţat la 2-0. 

Abia de aici până la final, Koukalova a mai echilibrat partida. Chiar şi aşa, Simona a condus în permanenţă. A avut singurul moment mai delicat la 4-3, atunci când Koukalova a forţat pe serviciul lui Halep şi cele două au mers bară la bară până la 40-40. Apoi însă, constănţeanca a câştigat două puncte la rând şi s-a distanţat la 5-3. 

Descumpănită de şansa ratată a unui break, Koukalova a câştigat un singur punct pe serviciul ei în game-ul următor, pierzând setul cu 3-6.

Vine Mladenovici la rând

Până acum, Halep a avut două partide tranşate lejer pe iarbă, cu Broady (70 de minute) şi cu Koukalova (52 de minute).

Vineri, jucătoarea din România o va întâlni pe Kristina Mladenovici (Franţa, 43 WTA) pentru un loc în semifinalele turneului de la Birmingham. Mladenovici a furnizat o mică surpriză, în optimi, trecând de Barbora Strycova (Cehia, 28 WTA), scor 7-6, 6-2.

Mladenovici şi Halep s-au mai întâlnit o singură dată, în 2014, atunci când jucătoarea din Franţa s-a impus, la Paris, pe hard, scor 7-6, 6-4. 

Azarenka s-a retras

Dacă Mladenovici a reuşit să treacă de o adversară mai bine cotată decât ea, în rest, favoritele s-au cam calificat pe bandă, la Birmingham.

Suarez Navarro (9 WTA), Pliskova (12 WTA) şi Kerber (10 WTA) au ajuns şi ele în următoarea fază a turneului, respectându-şi statutul de favorite. În schimb, Azarenka (25 WTA) s-a retras din meciul cu Diyas (34 WTA) din cauza unei accidentări. Jucătoarea din Belarus ar fi putut să o întâlnească pe Halep în semifinalele competiţiei. 

16.752 de dolari şi 100 de puncte WTA a primit Simona Halep pentru calificarea ei, în sferturi, la Birmingham.     A fost un meci bun pentru mine. Am încercat să fiu agresivă. După Roland Garros, am avut o vacanţă mică alături de familie. Nu vreau să mai pun presiune pe mine, vreau doar să intru pe teren şi să-mi fac jocul. Simona Halep locul 3 WTA
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite