Simona Halep, încurajată de o mare sportivă în scandalul de dopaj: „Mă gândesc la ea, sper că e bine”

0
Publicat:

Simona Halep primește mesaje de încurajare de la mulți sportivi. Chris Evert, fosta jucătoare americană în vârstă de 68 de ani a postat un mesaj special pentru Simona Halep, pe Twitter, în care îi transmite toată susținerea în scandalul de dopaj.

Simona Halep, susținută de o mare sportivă americană FOTO Adevărul
Simona Halep, susținută de o mare sportivă americană FOTO Adevărul

"Mă gândesc la Simona Halep, sper că e bine… Și sper că totul se va rezolva în curând…", a scris Chris Evert, relatează digisport.ro

De altfel, Evert a lăudat-o pe Simona Halep, de mai multe ori, pentru evoluțiile sale pe terenul de tenis. Americanca a evidențiat pregătirea fizică a româncei, dar și ambiția pentru a ajunge la cel mai înalt nivel.

O veste bună a venit recent pentru Simona Halep. Sportiva a primit acceptul de a fi audiată în regim de urgență în fața celor trei arbitri de la Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra, desemnat de către ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) să se ocupe de cazul ei de dopaj.

Sunt șanse ca suspendarea să fie ridicată

De asemenea, Gabriela Andreiașu, directorul general al Direcției Generale de Control Doping din cadrul ANAD, a anunțat că sunt șanse mari ca suspendarea Simonei Halep să fie ridicată, dacă vor fi prezentate probele unei ingerințe accidentale a substanței interzise.

"Am citit că s-a stabilit un anumit termen pentru audiere în regim de urgență. Noi nu avem cunoștință de acest termen, dacă avocații au spus, probabil că așa este. Pot să confirm că procedural, după impunerea unei suspendări provizorii, se organizează în cel mai scurt timp posibil o audiere în regim de urgență.

În cadrul acestei audieri, sportivul poate să aducă probe și dacă demonstrează că un produs pe care l-a folosit și ne referim la suplimente, dacă a fost contaminat cu o substanță interzisă, atunci sancțiunea se poate ridica. Se poate, deci nu e obligatoriu, trebuie demonstrat acest lucru", a explicat Andreiașu. 

Halep spune că nu a luat în mod conștient substanța interzisă Roxadustat. Dacă nu va reuși să-și dovedească nevinovăția, sportiva riscă până la 4 ani de suspendare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite