Halep rămâne suspendată: ce au decis organizatorii din circuitul WTA

0
Publicat:

Qatar Open, organizat la Doha în perioada 13-18 februarie, este unul dintre cele mai apreciate turnee de către jucătoarele de tenis, iar lista participantelor reflectă acest lucru. Anterior, jucătoare precum Simona Halep, Martina Hingis, Maria Șarapova, Justine Henin și Victoria Azarenka au triumfat la Doha, iar lista jucătoarelor se extinde în fiecare an.

Simona Halep
Simona Halep

Anul acesta, însă, Simona Halep nu a fost acceptată pe tabloul principal a competiției din seria WTA 500, pe care a cucerit-o în 2014. Organizatorii de la Doha au anunțat lista jucătoarelor pentru ediția din 2023, iar Simona Halep și Maria Sakkari (Grecia, 6 WTA) sunt singurele jucătoare importante care vor lipsi.

Ion Țiriac a dezvăluit faptul că Simona Halep se antrenează pentru revenire la periferia Capitalei. Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

„Am văzut-o pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi. Eu ştiam doi avocaţi, unul care a fost avocatul CIO în 2000 la Sydney, care a plecat atunci de la CIO pentru că proba fusese manipulată, adică de la 60 ml la peste 100 ml peste noapte.

Deci el e un bun avocat şi a plecat de la CIO şi e la Lausanne, pe lângă TAS. Şi mai este un avocat pe care îl ştiu tot în Lausanne. Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria”, a declarat Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment desfăşurat la patinoarul din Otopeni.

Marea sportivă a fost prinsă dopată după turneul de Tenis de la US Open.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

”În întreaga mea carieră, ideea de trișa nu mi-a trecut prin minte nici măcar o dată. Este total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. Trebuind să fac față unei asemenea situații, mă văd complet confuză și trădată.

 Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.  

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a fost prima reacție a Simonei Halep.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite