Şi totuşi se vinde Rapid. "Vineri sau luni vom semna actele!" Veşti bune şi pentru jucători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rapid e aproape să aibă un nou patron FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Rapid e aproape să aibă un nou patron FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Iniţial s-a părut că nu vor fi probleme, apoi acestea au apărut ca în orice afacere realizată în stil românesc. Şi totuşi, "dacă nu se va scufunda planeta", Rapid va avea în câteva zile un nou acţionar principal. Au recunoscut-o astăzi atât George Copos cât şi Nicolae Cristescu.

UPDATE 20:00 Încă o răsturnare de situaţie în cazul Rapid. Deşi iniţial se părea că cedarea echipei din Grant către Nicolae Cristescu nu va mai avea loc, omul de afaceri s-a întâlnit astăzi cu George Copos, la Crowne Plaza, pentru a lămuri lucrurile. Marţi seară, la finalul unei întrevederi care a durat trei ore, concluzia pare a fi una singură. În câteva zile, Rapid va avea un nou acţionar principal: Nicolae Cristescu.

"Vineri sau cel mai tîrziu luni vom semna actele. Ne-am înţeles, nu cred că vor mai exista probleme. Am crezut, la un moment dat, că George Copos a înregistrat marca la OSIM ca să-mi facă mie rău, dar m-am înşelat. Este un om de caracter. Domnul Taban a fost obligat să facă asta de cei care se ocupă de insolvenţă, pentru protejarea brandului. Miercuri sau joi voi plăti salariile jucătorilor, chiar dacă actele vor fi parafate mai târziu. Îmi asum eu acest risc. Apoi, mă voi ocupa ca baza Pro Rapid ca şi Stadionul Rapid să rămână ale echipei“, a spus Cristescu, citat de DigiSport.

Informaţia a fost susţinută şi de către George Copos, după întâlnirea de astăzi cu viitorul acţionar al Rapidului. "Eu am făcut totul, inclusiv să vin cu bani de acasă. Eu cred că domnul Cristescu va fi noul patron al clubului Rapid. Mă bucur că Rapidul o să revină unor oameni care iubesc foarte mult această echipă. Sunt oameni foarte serioşi şi responsabili, am dat mâna cu ei. Eu am preluat un credit de 2 milioane de euro, iar dânşii preiau acum în total cred că 2,2 milioane. Baza Pro Rapid, palmaresul şi toate celelalte vor fi la dispoziţia dânşilor", a declarat Copos. 

...........................................................................................................................................................

Deşi Copos anunţa cu surle şi trâmbiţe că vinde Rapidul, lucrurile s-au împotmolit. Actualul patron a ascuns anumite datorii ale clubului, situaţie care l-a determinat pe Nicolae Cristescu să se răzgândească.

La prima vedere, din noile declaraţii oferite presei de Nicolae Cristescu, Copos vrea să vândă Rapidul într-o manieră total netransparentă. Potrivit lui Cristescu, clubul din Grant are datorii ascunse, motiv pentru care tratativele de vânzare/cumpărare au fost întrerupte.

“Deocamdată, am întrerupt tratativele. Au apărut multe chestii noi, la care nu mă aşteptam. Noi, cei doi care dorim să preluăm echipa, suntem rapidişti de-o viaţă, dar e clar pentru toată lumea că nu suntem dispuşi să plătim datorii despre care abia am aflat. Ne pregătisem să achităm salariile jucătorilor şi să semnăm contractul, dar se pare că lucrurile sunt mult mai complicate”, a spus Nicolae Cristescu pentru ziarul “Ring”.

Aşa cum “Adevărul” scria luni seara, Copos a triplat preţul de vânzare, de la şase milioane de euro, la 18 milioane de euro, situaţie care l-a nemulţumit profund pe Cristescu.

“Vă asigur că George Copos nu dă clubul!”

Bomboana pe colivă a fost pusă de Nae Manea, fostul antrenor al Gloriei Bistriţa, care este sceptic vizavi de intenţia lui Copos de a vinde Rapidul. “Nu dă Copos clubul! Vă asigur. Eu aştept să se realizeze vânzarea şi apoi mă apuc de treabă. Dar, repet, nu cred că se va întâmpla această minune”, a spus Manea tot pentru “Ring”.

În ciuda acestei situaţii, Copos rămâne optimist şi îl aşteaptă pe Nicolae Cristescu să bată palma pentru vânzarea clubului. “Rapidul va fi preluat totuşi de domnul Cristescu. Ne-am întâlnit de câteva ori, este un om extraordinar şi sunt sigur că va realiza lucruri frumoase la această echipă. Noi, cei din grupul Ana, ne vom retrage, iar ca să arătăm că suntem de bună credinţă, ne vom asuma şi un credit în valoare de 1,9 milioane de euro la bancă. Dânsul va avea de achitat aproximativ patru milioane de euro, sumă care reprezintă diverse datorii”, a comentat şi George Copos.

CITIŢI ŞI:

Cine e Nicolae Cristescu, viitorul patron al echipei Rapid

Zi istorică pentru Rapid: soarta clubului a fost decisă. Copos a explicat toate mutările care vor fi făcute în 72 de ore

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite