Şi-au descărcat nervii: Octavian Bellu şi Mariana Bitang au demisionat din cauza rezultatului alegerilor COSR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învins de Alin Petrache în lupta pentru şefia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, antrenorul care, de curând, a cucerit un nou titlu european cu lotul feminin, dar şi colega sa şi-au părăsit funcţiile din cadrul COSR, în semn de protest.

Alin Petrache l-a învins pe Octavian Bellu cu scorul de 143 – 33 în alegerile pentru şefia COSR, care au avut loc, ieri. 

Imediat după ce a aflat că nu va conduce mişcarea olimpică din România, Bellu a avut o reacţie nervoasă.

„Sunt total dezamăgit, credeam că va fi o întrecere fair-play. Deocamdată nu aştept oferte de la COSR. Lucrurile nu sunt în regulă. Sportul românesc trebuie să se însănătoşească. Se pare că medaliile nu contează, ci alţ factori şi alt gen de relaţii, în care eu nu mă voi băga“, a declarat Bellu. 

Mariana Bitang a adăugat şi ea: „A fost ultima acţiune COSR la care am participat“.

Au demisionat prin e-mail

La 24 de ore după aceste declaraţii, Bellu şi Bitang au anunţat că nu vor să mai facă parte din COSR, în semn de protest. Această situaţie a fost confirmată de Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

„Bellu şi Bitang au depus o cerere de demisie din cadrul COSR prin e-mail. Sunt membrii COSR ca persoane, nu din partea unei instituţii. Sunt nişte oameni recunoscuţi, personalităţi ale sportului. Decizia le aparţine în totalitate, urmează a fi aprobate în Comitetul Executiv. Dar ieri. am avut două şedinţe ale Comitetului Executiv, nu vom putea face una şi astăzi. Nu au motivat în niciun fel aceaste demisii“, a declarat Dobrescu pentru Mediafax.

„După ziua de ieri, este evident că au digerat greu o înfrângere. Ăsta e adevărul. Eu cred însă că sunt nişte gesturi pripite. Nu cred că se vor răzgândi, eu nu cred nimic. Nu am calitatea asta. Dar speranţa mea ca prieten al domnului Bellu, că suntem foarte buni prieteni, eu mă asociez cu ceea ce a spus doamna Gabi Szabo, că ar fi bine să cugete. E o vorbă deşteaptă. A fost până la urmă o competiţie importantă, dar nu cred că e bine să trecem la acte din astea. A fost o competiţie. Dacă dramatizăm toţi, după o astfel de competiţie, jumătate din ţară nu mai lucrează, altă jumătate din ţară se sinucide. Nu cred că e bine. Cred că uşor trecem prea în dramatic. Au fost nişte alegeri libere, deschise, avem un preşedinte, poate că nu e cel la care se gândea domnul Bellu, dar nu cred că s-a întâplat nimic. Cu tot respectul pentru dânşii, lumea sportului este intactă“, a adăugat Dobrescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite