Serena Williams schimbă regulile în WTA chiar la turneul patronat de Ion Ţiriac. Ce se va întâmpla la Madrid şi cum poate fi afectată Simona Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
serena

Serena Williams a revenit în circuitul WTA după ce a născut, însă deocamdată nu impresionează, dar primeşte un ajutor importat din partea forului internaţional.

WTA a schimbat regulamentul capilor de serie, astfel că fostul lider mondial va beneficia de protecţie la următoarele turnee din circuit. Astfel, americanca, va fi cap de serie numărul 2 la Madrid, unde prima favorită este deţinătoarea titlului la ultimele două ediţii, Simona Halep.

În urma acestei decizii, se va evita un scenariu asemănător celui de la Miami, unde Serena a fost eliminată încă din primul tur, în care a întâlnit-o pe Naomi Osaka, proaspăt campioană la Indian Wells.

De noua regula va beneficia şi Victoria Azarenka. Dubla campioană de la Australian Open va avea la rândul ei un "clasament special" şi va fi favorită numărul 8 în capitala Spaniei.

Simona Halep, care ar putea juca împotriva Serenei doar în finală, s-a numărat printre vocile care au susţinut că jucătoarele de top care şi-au întrerupt cariera pentru a deveni mame să beneficieze de o perioadă de graţie la revenirea în circuit. "Când cineva dă naştere unui copil e mai mult decât sport, e ceva special în viaţă şi nu am nicio problemă să primească statutul de favorită la revenirea în turnee o jucătoare care pleacă de pe locul 1 mondial ca să nască", a precizat românca

Lista capilor de serie de la Madrid, turneu care începe pe 13 mai

capi
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite