Serena Williams, 7 sfaturi în bucătărie: Ce să mănânci să arăţi bine ca ea şi să fii în formă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams, 23 de titluri de Grand Slam în palmares
Serena Williams, 23 de titluri de Grand Slam în palmares

Chiar dacă a căzut până pe locul 245 în lume, Serena Williams (40 de ani) rămâne o figură foarte iubită în America. Şi e solicitată, periodic, de diferite publicaţii şi site-uri dedicate nutriţiei.

Serena Williams şi-a început deja pregătirile în vederea revenirii pe teren, la Wimbledon 2022 (27 iunie – 10 iulie). E un turneu în care a şi fost văzută ultima dată pe terenul de tenis.

Anul trecut, pe 29 iunie, americanca a rezistat doar şase game-uri, în confruntarea din turul I, cu Aliaksandra Sasnovich. La scorul de 3-3, Williams a ieşit de pe teren, accidentată, cu ochii în lacrimi, în aplauzele publicului. La vremea respectivă, s-a speculat că a fost ultima apariţie a Serenei, la Wimbledon. Dar ea a confirmat deja că va juca, la All-England Club, în 2022.

Până să vedem în ce formă sportivă va apărea pe iarba londoneză, site-ul eatthis.com, care promovează un stil alimentar sănătos, a vorbit cu Serena pentru a afla care sunt preferinţele ei culinare.

Iată cele 7 recomandări făcute de starul american.

Serena

1. Are un regim alimentar pe bază de plante

Principiul după care se ghidează Serena e „Mănânc pentru a trăi. Nu trăiesc pentru a mânca“. Explicaţiile fostului lider WTA: „Vreau să trăiesc o viaţă sănătoasă. De aceea, mănânc multe verdeţuri. Lucruri foarte sănătoase“.

2. Consumul de proteine, prioritar pentru Serena

În 2020, cea mai mică dintre surorile Williams şi-a lansat propriul brand de shake de proteine, numit „Happy Viking“. Consumul de proteine, suplimentat cu astfel de shake-uri, e o prioritate pentru Serena, mai ales acum, de când a început să mănânce mai multe verdeţuri. 

3. Evită să-şi comande mâncarea

Serena s-a convins că un regim alimentar sănătos presupune să-ţi găteşti mâncarea. „Îmi place la nebunie să gătesc. N-am mult timp să fac asta suficient de des, dar iubesc să fac mâncare şi e ceva care mă relaxează“.

Serena

4. Bea apă foarte des

Hidratarea e o chestiune foarte importantă pentru Serena. „E ceva crucial pentru că are un rol important, de la tot ce ţine de sănătatea pielii până la recuperarea musculară. De aceea, am mereu apă lângă pat. De asemenea, evit snacks-urile şi zahărul. Pentru că, atunci când le consum, adorm mai greu“.

Paste

5. Mănâncă precum o atletă, înaintea marilor meciuri

Serena ia decizii inteligente legate de regimul ei alimentar. Mai ales înaintea unor meciuri mari. „Mănânc paste doar când am meci sau antrenament. În rest, nu prea mă vedeţi măncând paste. Am mâncat paste de atât de multe ori, de-a lungul carierei, încât mă gândesc, uneori, că nu vreau să mai văd această mâncare!“.

6. E foarte disciplinată

Serena se transformă într-un robot, atunci când îşi propune diferite obiective. Şi îşi setează inclusiv regimul alimentar în funcţie de aceste obiective. Ceea ce înseamnă că renunţă la tot felul de plăceri culinare. „Normal că iubesc şi eu snacks-urile, însă atunci când trebuie să fiu într-o formă sportivă optimă, mănânc doar ce trebuie. Pentru că ştiu că am de atins nişte ţinte“.

Cake

7. Dar are şi nişte slăbiciuni...

Serena a recunoscut că e pofticioasă şi că îi plac, totuşi, dulciurile. În topul preferinţelor ei, în materie de dulcuri, celebrul „Lava Cake“ ocupă locul 1. „Iubesc Lava Cake-ul! Din care se varsă ciocolata afară, când îl tai. Chiar şi când nu sunt cele mai bune, nu pot să spun nu la aşa ceva. Cele mai bune sunt făcute de Nobu. Pentru că au şi îngheţată cu ceai verde deasupra. Sunt ridicol de gustoase“.

Şi Serena mai are o slăbiciune! Pentru plăcinte „Moon Pie“.„Dacă Moon Pie m-ar fi sponsorizat, mă făceam mai mare decât orice casă de pe această planetă! Îmi plac cele cu gust de banane, ciocolată şi vanilie“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite