Serena, devastată: a irosit şansa vieţii în semifinalele US Open. Cum a pierdut un meci de infarct cu Roberta Vinci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul mondial s-a impus la Australian Open, French Open şi Wimbledon şi mai avea nevoie de o victorie la US Open pentru a realiza primul Grand Slam de la Stefi Graff încoace, în 1988.

Simona Halep are motive suplimentare să fie supărată pe eliminarea ei din semifinalele US Open. Dacă ar fi ajuns în ultimul act, românca n-ar fi întâlnit-o pe Serena Williams, o jucătoare în faţa căreia a pierdut şase din şapte dueluri, ci pe Roberta Vinci (Italia, 43 WTA).

Italianca de 32 de ani a reuşit o surpriză uriaşă în a doua semifinală a zilei, la New York, trecând de Serena după un meci colosal de două ore. De ce un meci colosal? Iată explicaţiile:

*Pentru că, în precedentele patru confruntări cu Serena, Vinci înregistrase patru eşecuri. Mai mult, italianca cedase, de fiecare dată, în două seturi. Şi niciodată Vinci nu luase mai mult de patru game-uri într-un set!

*Pentru că Serena era în faţa unui moment istoric: ar fi putut face primul Grand Slam (n.r. - să aibă în acelaşi an calendaristic Australian Open, French Open, Wimbledon şi US Open) de la Stefi Graff încoace, în 1988.

*Pentru că Serena a început partida de vineri cu Vinci ca din tun: a rezolvat primul set în 33 de minute, scor 6-2.

Apoi însă, s-a conturat, treptat, un scenariu de necrezut: victoria lui Vinci! Italianca şi-a adjudecat al doilea set cu 6-4 în 40 de minute. Din nou, în decisiv, Williams părea a fi în control având, la un moment dat, 2-0. Dar Vinci n-a cedat!

A condus cu 4-3, iar aici s-a consumat momentul psihologic al duelului. Serena a avut 40-15 şi două mingi de rebreak, dar a pierdut game-ul la deuce! În loc să fie 4-4, s-a făcut 5-3. Williams s-a chinuit şi şi-a luat serviciul pentru 5-4, dar părea deja învinsă. Presiunea unui triumf istoric la US Open 2015 era prea mare. Iar Vinci a servit pentru accederea în finală şi a luat game-ul decisiv la zero!

Astfel, va fi o finală sută la sută italiană la New York: Pennetta (26 WTA) - Vinci (43 WTA). Confruntarea va avea loc, sâmbătă, nu mai devreme de ora 22.00, ora României.

CITEŞTE ŞI:

*Interviul anului în lumea sportului: Roberta Vinci a arătat cum e să fii în extaz. Discurs fabulos după victoria cu Serena

*Serena, reacţie grobiană în timpul semifinalei cu Vinci: şi-a înjurat adversara în gura mare, ca la uşa cortului

300-1 era cota pe care o avea Roberta Vinci înainte de startul US Open 2015 la câştigarea trofeului. Această victorie cu Serena e cel mai fericit moment din viaţa mea! Sunt conştientă că i-am supărat pe americani şi că am spulberat visul Serenei la Grand Slam. Sper să mă iertaţi, dar a fost ziua mea. Roberta Vinci 43 WTA
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite