Interviul anului în lumea sportului: Vinci a arătat cum e să fii în extaz. Discurs fabulos după victoria cu Serena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului a urmat ceea ce e, cu siguranţă, cea mai sinceră explozie de bucurie.

„Adevărul“ a explicat aici de ce victoria obţinută de Roberta Vinci (Italia, 43 WTA) în faţa Serenei Williams (SUA, 1 WTA) a fost una colosală.

Pe lângă faptul că a învins-o pe Serena la ea acasă, în faţa unui public care plătise biletul de intrare la meci pentru a asista la încă un pas istoric făcut de Williams spre primul Grand Slam calendaristic după 1988, Vinci va fi ţinută minte peste ani pentru că:

*A venit de nicăieri, fără să fie cap de serie şi a zguduit US Open 2015.

*A jucat abia la 32 de ani în prima ei semifinală la un turneu de Grand Slam şi a şi câştigat-o.

Imediat după ce a câştigat punctul care a încheiat meciul, Vinci a fost copleşită de emoţii şi, după ce a dat mâna cu Williams, s-a prăbuşit în scaunul ei de pe marginea terenului. A avut nevoie de minute bune pentru a-şi reveni. Iar când s-a mai calmat, a acordat cel mai frumos interviu al anului 2015 în lumea sportului.

Ce a spus?

„E un moment incredibil pentru mine, e uluitor, e ca un vis...Sunt în finală, am bătut-o pe Serena, pfffff....Îmi cer scuze oameni buni, îmi cer scuze...Dar pentru mine e un moment incredibil, e uluitor...Am în cap atât de multe gânduri, a fost un meci incredibil. Am pierdut primul set, am încercat să rezist la fiecare punct. La final, atunci când am servit pentru meci, tremuram. Mă gândeam că e imposibil. Dar am încercat să rămân concentrată, să nu gândesc la meci, să nu mă gândesc la Serena, care e o jucătoare incredibilă. Cred că e cel mai bun moment al vieţii mele“, au fost primele cuvinte oferite de Vinci.

Reporter: Când te-ai trezit în această dimineaţă, ce te-a făcut să crezi că această victorie e posibilă?
Nu (râde cu poftă). E adevărat! Când m-am trezit, mi-am zis: „Ai o semifinală astăzi, încearcă să te bucuri de ea. Nu te gândi la Serena, joacă şi bucură-te, pur şi simplu“. Dar nu mă aşteptam să şi câştig, nici vorba!

Italianca a rememorat şi ultimele game-uri din setul decisiv: „La final, era o presiune mare pe noi. M-am gândit aşa: „Pune mingea în teren. Nu te mai gândi, încearcă să pui toate mingile în teren şi nu te mai gândi că e Serena în celălalt teren. Şi fugi! Pune mingile în teren şi fugi!“. Şi apoi am câştigat (râde cu poftă)“.

La începutul interviului, mi-am cerut scuze faţă de publicul american. De ce? Pentru Serena, pentru Grand Slam, pentru tot. Îmi cer scuze oameni buni, astăzi e ziua mea (râde energic în aplauzele spectatorilor). Despre finala sută la sută italiană? Nu ştiu ce să zic? Spune-mi altă întrebare, te rog (cu zâmbetul pe buze). Sunt mândră mai ales de mine, de modul în care am luptat, de jocul meu. Vreau să-i mulţumesc antrenorului meu. Sunt foarte bucuroasă, mâine am finala şi vreau să mă bucur de acest moment. Ne vedem mâine! Roberta Vinci 43 WTA
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite