Moldova a furnizat surpriza etapei de calificare la Campionatul European de fotbal, din 27 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa țării vecine a scos un meci egal cu Cehia. Suedezii, la rândul lor au făcut în grupa F scor fluviu, în aceeași etapă de calificări.

Atacantul francez Kylian Mbappé și mijlocașul Irlandei, Chidozi Ogbene. Foto: EPA-EFE
Atacantul francez Kylian Mbappé și mijlocașul Irlandei, Chidozi Ogbene. Foto: EPA-EFE

Naționala Franței a învins luni seara Irlanda cu 1-0 în deplasare, în turul doi al turneului de calificare la Campionatul European de Fotbal 2024. Golul a fost marcat de Benjamin Pavard, în minutul 50.

Într-o altă întâlnire a grupei B, echipa Olandei a învins pe teren propriu echipa Gibraltarului cu 3:0, în condițiile în care cei din Gibraltar au evoluat în 10 oameni din minutul 51. 

În clasament, francezii ocupă primul loc (6 puncte; 2 meciuri), urmate de echipele Greciei (3; 1), Olandei (3; 2), Irlandei (0; 1) și Gibraltar (0; 2). ). Pe 16 iunie, echipa Franței va juca cu echipa Gibraltarului, iar irlandezii se vor întâlni cu grecii.

În grupa E, naționala Cehiei a terminat la egalitate cu echipa Moldovei (0:0), iar polonezii i-au învins acasă pe albanezi (1:0). Acesta este cel mai bun rezultat al Moldovei din ultimii ani.Portarul Moldovei, Dorian Railean (Unirea Dej) şi mijlocaşul Vadim Raţă (FC Voluntari) au fost integralişti. Vitalie Damaşcan (FC Voluntari) s-a accidentat şi a fost schimbat după doar 14 minute. Virgiliu Postolachi (UTA Arad) a jucat din min. 59. 

În meciurile din grupa F, naționala Austriei  teren propriu echipa Estoniei (2:1). În alt meci, Austria a trecut greu, cu 2-1, de Estonia. Oaspeţii au deschis scorul prin Sappinen, după ce Gregoritsch ratase un penalty. Florian Kainz (68), la şapte minute de la introducerea sa în teren, şi Gregoritsch (88) au marcat golurile victoriei. În aceeași grupă, suedezii i-au învins acasă pe azeri (5:0). 

În grupa D, sârbii i-au învins pe deplasare pe muntenegreni (2:0), iar echipa maghiară a învins-o pe teren propriu pe cea bulgară (3:0). Maghiarii au marcat toate golurile în prima repriză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite