Scandări xenofobe la meciul de rugby România-Polonia: „În patria noastră suntem huliți si voi vreți să fim cuminți?”

0
Publicat:

Scandări xenofobe în timpul meciului de rugby România - Polonia. Un grup format din 25-30 de ultrași a scandat lozinci xenofobe în timpul meciului de rugby dintre România și Polonia din Rugby Europe Championship.

Un grup de suporteri a afișat bannere cu mesaj xenofob FOTO gsp.ro
Un grup de suporteri a afișat bannere cu mesaj xenofob FOTO gsp.ro

La câteva minute de la începerea meciului, ultrașii au început să scandeze cântece xenofobe la adresa maghiarilor: „Afară, afară, cu ungurii din țară!”, iar ulterior au afișat și un banner pe care scria: „În patria noastră suntem huliți si voi vreți să fim cuminți?”, relatează gsp.ro

Despre acest incident, Alin Petreche, președintele Federației Române de Rugby, s-a arătat uimit.

"N-am auzit, dar dacă s-a întâmplat mă deranjează. N-au ce căuta la noi, aici, la rugby, noi suntem promotori ai unor valori de mult uitate și sper eu ca aceste scandări să nu strice fenomenul și valorile promovate de rugby", a spus Petrache.  

Gruparea prezentă la meciul de rugby e intitulată „Youth România” și, conform paginii de Facebook, reunește „un grup ultra' de tineret ce susține echipa națională”. Ultrașii lor își anunțaseră prezența la meciul de rugby încă de pe 28 ianuarie.

Fanii Sepsi explică scandalul de xenofobie

Superliga românească ne-a oferit, în weekend, prima partidă încheiată de arbitru din cauza scandărilor xenofobe din tribune. Sepsi – U Craiova 1948, meci disputat la Sfântu Gheorghe, s-a oprit definitiv, la scorul de 0-0, după ce arbitrul Andrei Chivulete a parcurs, treptat, etapele dinaintea unei astfel de decizii.

Și, totuși, de ce galeria oltenilor a continuat cu scandările xenofobe, deși după prima oprire a partidei și apoi reluarea meciului, era evident că urmează oprirea jocului, conform regulamentului? Mai mult, aproape sigur, o singură echipă va avea de suferit după acest scandal: Craiova lui Mititelu. Care, foarte probabil, va pierde acest meci cu 0-3 la masa verde.

Contactată de Gazeta Sporturilor, galeria celor de la Sepsi, obișnuită cu scandările xenofobe ale oaspeților, a avut, totuși, o explicație pentru ce au făcut oltenii, la Sfântu Gheorghe. Fanii covăsnenilor sunt de părere că acest episod a fost, de fapt, o continuare a războiului suporterilor olteni cu finanțatorul echipei, Adrian Mititelu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite