Reacții în presa din Ungaria: „Se cere excluderea Sepsi din campionatul României!"

0
Publicat:

Așa cum era de așteptat, scandalul izbucnit în timpul partidei Sepsi - FCU Craiova a ajuns și la vecinii maghiari. Presa din Ungaria a alocat spații ample premierei din campionatul românesc - primul meci încheiat definitiv de arbitru în minutul 26, în urma scandărilor fanilor olteni.

Fanii Craiovei au creat haos la partida cu Sepsi. Foto Inquam/ Alex Nicodim
Fanii Craiovei au creat haos la partida cu Sepsi. Foto Inquam/ Alex Nicodim

Cotidianul Nemzeti Sport a relatat inclusv despre decizia luipatronului oltenilor de a le  interzice fanilor formației sale să asiste la meciurile de pe teren propriu.

"Adrian Mititelu a decis în mod voluntar să îi interzică pe fanii lui FC U Craiova în urma meciului cu Sepsi întrerupt din cauza scandărilor împotriva Ungariei. Deși Comisia de Disciplină a oferit termenul de 8 februarie pentru o decizie în acest caz, Adrian Mititelu - la o zi după ce a admis că și-a asumat responsabilitatea pentru prezența fanilor echipei sale la Sfântu Gheorghe - a anunțat că echipa sa va juca fără spectatori acasă pe o perioadă nedeterminată.

Totuși, motivul deciziei nu este comportamentul xenofob, ci frica de ultrași. Omul de afaceri din Craiova cere FRF ca arbitrii să întrerupă meciurile chiar și atunci când suporterii insultă oficialii clubului sau jucătorii", a scris Nemzeti Sport.

Echipă creată pe criterii etnice

Ziarul din Ungaria s-a legat și de o petiție online, lansată de mai multe grupări de suporteri din România, în care se cere excluderea lui Sepsi din Liga 1. Ce-i drept, aceasta este semnată deocamdată de o mână de oameni.

"Între timp, ultrașii din România au lansat o petiție online, în care cer excluderea lui Sepsi OSK din campionatul României. Ei motivează că formația din Sfântu Gheorghe 'este o echipă creată pe criterii etnice și susținută indirect de statul maghiar, al cărei singur scop este să mențină vie flacăra iredentismului maghiar'", au mai scris maghiarii. Până acum, 3.088 de semnături a strâns petiția, în aproximativ cinci zile.

Adrian Mititelu e în război cu suporterii propriei echipe. Captură TV
Adrian Mititelu e în război cu suporterii propriei echipe. Captură TV

Mititelu vrea acces pe stadion ca în Anglia

După incidentele de la meciul cu Sepsi, Adrian Mititelu a decis ca partida de vineri seara, cu U Cluj, să se joace fără spectatori. ”Sunt mai multe chestiuni în derulare. Sper ca autoritățile să intervină. Pe de altă parte, nu ascund nici faptul că vrem să implementăm un nou mod de acces la stadion.

Studiem sistemul englezesc și belgian. Vrem să facem o revoluție. Obiectivul nostru pe termen mediu - pentru că nu se poate pe termen scurt - este înjurături zero la stadion. Ai înjurat, ieși afară de pe stadion! Asta e, vom avea puțini pe stadion, dar în viitor vom avea mulți", a spus Adrian Mititelu, la emisiunea Superfanii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite