Şansă pentru Marica? Antrenorul Huub Stevens a fost demis de la Schalke 04

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica a rămas fără antrenor, după ce Huub Stevens a fost demis de la Schalke 04
Ciprian Marica a rămas fără antrenor, după ce Huub Stevens a fost demis de la Schalke 04

Tehnicianul lui Schalke 04, Huub Stevens, a fost demis de pe banca tehnică a nemţilor. În ultimele opt etape, echipa lui Ciprian Marica a câştigat doar cinci puncte.

Schalke 04 a rămas fără antrenorul său principal, după ce clubul a decis demiterea olandezului Huub Stevens, din cauza rezultatelor slabe din ultimele etape. Potrivit presei germane, echipa lui Marica şi-a încheiat socotelile cu Stevens după eşecul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu FC Freiburg (3-1). 

Fotbalistul român ar putea fi avantajat de această schimbare, întrucât în vremea tehnicianul olandez îi revenea statutul de rezervă. Astfel, cu noul antrenor, Marica are ocazia de a se impune drept titular.

În comunicatul emis de oficialii clubului Schalke 04, se arată foarte clar motivul schimbării antrenorului: „În ultimele opt meciuri, echipa a câştigat doar cinci puncte şi se află pe locul şapte“.

În vârstă de 59 de ani, Stevens a antrenat-o pe Schalke 04 în al doilea său mandat începând cu data de 4 decembrie 2011. Olandezul a câştigat alături de echipa nemţească Cupa UEFA (1997) şi două Cupe ale Germaniei (2001, 2002). De-a lungul carierei sale de antrenor, a mai pregătit echipe precum Hertha Berlin, Hamburg, PSV Eindhoven şi FC Salzburg.

S-a contrat cu Cristi Balaj: „Decât să mă umileşti, mai bine mă duc singur în tribună“

În februarie 2010, a avut loc un moment neobişnuit între Huub Stevens şi arbitrul Cristi Balaj. În timpul partidei Standard Liege - Red Bull Salzburg (3-2), românul l-a somat pe Stevens să îmbrace o vestă fosforescentă, din cauza faptului că avea echipament asemănător jucătorilor săi. Potrivit presei austriece, olandezul ar fi replicat: „Decât să mă umileşti, prefer să mă duc singur în tribună“. Ulterior, Stevens a comentat situaţia: „Am ajuns în tribună fiindcă am refuzat să port acea vestă. Un arbitru de nivel european nu ar trebui să se coboare la nivelul copiilor“.

Locul de pe banca tehnică a lui Schalke 04 va fi preluat de Jens Keller, antrenorul echipei U17. Acesta va antrena echipa în ultimul meci al anului, programat marţi, împotriva celor de la FSV Mainz, în faza optimilor Cupei Germaniei. 

Ciprian Marica se află la al doilea său sezon la Schalke 04, pentru care a evoluat în 28 de partide şi a marcat de trei ori. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite