Sabalenka – Rybakina, finala Australian Open: Aryna, mare favorită. Elena, cu ochii pe ierarhia WTA

0
Publicat:

Finala feminină de la Australian Open 2023 pornește de la scorul de 3-0 pentru Aryna Sabalenka, care mereu a făcut jocuri bune, când a întâlnit-o pe Elena Rybakina.

Afis jpg

În semifinale, ambele partide s-au decis în minimum de seturi. Practic, au fost respectate calculele hârtiei, în condițiile în care în finală au ajuns Sabalenka (jucătoarea cu cel mai bun clasament rămasă în competiție) și Rybakina (campioana en-titre la Wimbledon). De remarcat că Aryna și Elena nu s-au mai întâlnit, în circuitul WTA, de doi ani. Precedentele lor dueluri s-au încheiat cu aceste rezultate:

*2021 (Wimbledon, optimi): 6-4, 4-6, 6-3 Sabalenka

*2021 (Abu Dhabi, sferturi): 6-4, 4-6, 6-3 Sabalenka

*2019 (Wuhan, sferturi): 6-3, 1-6, 6-1 Sabalenka

Din perspectiva clasamentului WTA, Elena Rybakina a înregistrat deja un salt spectaculos, ajungând pe 10 WTA, în ierarhia live, actualizată în timp real. E cea mai bună clasare din cariera sportivei din Kazahstan, în vârstă de 23 de ani. Dacă va și câștiga finala de sâmbătă (ora 10.30, Eurosport), Rybakina va ocupa locul 8 mondial, începând de luni. De precizat că, atunci când a câștigat Wimbledon 2022, Elena n-a acumulat puncte, deoarece Federația Internațională de Tenis (ITF) a lăsat Grand Slam-ul londonez fără puncte, după excluderea sportivilor din Rusia și Belarus.

În ceea ce o privește pe Sabalenka, aceasta a urcat deja pe 2 în ierarhia live și, indiferent de ce va face sâmbătă, va rămâne pe această poziție, în condițiile în care liderul Iga Swiatek are aproape de două ori mai multe puncte în ierarhia tenisului feminin.

Australian Open 2023, feminin

Semifinale

*Rybakina (25 WTA) – Azarenka (24 WTA) 7-6, 6-3

*Linette (45 WTA) – Sabalenka (5 WTA) 6-7, 2-6

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri