Ryan Lochte spune că a fost ameninţat cu arma la cap şi jefuit de indivizi care aveau o insignă de poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lochte a fost atacat în timp ce se deplasa la o petrecere a înotătorului brazilian Thiago Pereirae
Lochte a fost atacat în timp ce se deplasa la o petrecere a înotătorului brazilian Thiago Pereirae

Înotătorul american Ryan Lochte a confirmat, duminică, informaţiile conform cărora el şi alţi trei colegi din lotul de nataţie al SUA au fost victimele unui jaf armat la Rio, el precizând că a fost ameninţat cu arma la cap şi că indivizii care i-au jefuit aveau o insignă de poliţist.


"Eram împreună cu alţi înotători, taxiul nostru a fost oprit pe dreapta şi au venit nişte tipi cu o insignă, o insignă de poliţist. Fără lumini, fără nimic, doar o insignă. Şi-au scos armele", a spus Lochte pentru NBC, potrivit nbcnewyork.com.

Sportivul a precizat că indivizii le-au spus înotătorilor să se lase la pământ, dar el a refuzat. "Am refuzat să mă culc la pământ pentru că nu făcusem nimic greşit", a adăugat el.

Atunci un individ şi-a scos pistolul, l-a armat, l-a pus la fruntea sportivului şi i-a spus: "Jos". "Mi-am ridicat braţele. Ne-a luat banii, mi-a luat portofelul", a mai spus Lochte.

Faţă de informaţiile apărute anterior în presă, diferă circumstanţele în care s-a întâmplat incidentul. Mass-media a scris că Lochte a fost atacat în timp ce se deplasa la o petrecere a înotătorului brazilian Thiago Pereira.

Nbcnewyork.com notează că Ryan Lochte şi colegii săi Gunnar Bentz, Jack Conger şi Jimmy Feigen se întorceau cu taxiul în satul olimpic după ce au petrecut în Casa Franţei de la Rio, aflată în zona Rodrigo de Freitas. Sportivii au plecat la petrecere la câteva ore după finalul concursurilor de sâmbătă de nataţie de la Rio.

"Toţi cei patru sportivi sunt în siguranţă şi cooperează cu autorităţile", a anunţat Comitetul Olimpic American.

Mama lui Lochte, Ileana, a declarat pentru USA Today că incidentul avea loc în timp ce taxiul era oprit la o benzinărie pentru a fi alimentat cu carburant.

Iniţial, Comitetul Internaţional Olimpic a negat informaţiile potrivit cărora înotătorii americani au fost jefuiţi, însă ulterior purtătorul de cuvânt Mark Adams a recunoscut că nu ştia detaliile situaţiei.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite