Românii iau cu asalt Campionatul European de Raliuri. În premieră, avem un lot naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Federaţia Română de Automobilism Sportiv anunţă, în premieră, formarea unui lot naţional de juniori, care să reprezinte România la Rally Hungary 2020, etapă din Campionatul European de Raliuri, desfăşurată în perioada 6-8 noiembrie.

Antrenor federal a fost numit Daniel Ungur, fost pilot în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, instructor autorizat şi în prezent vicepreşedinte al FRAS. Prin parteneriatul cu Ministerul Tineretului şi Sportului, lotul va beneficia de un buget total de 140.000 de lei. La Raliuri, juniorii sunt consideraţi piloţii până în 28 de ani.

Cele trei echipaje care vor fi susţinute de FRAS şi MTS la etapa europeană de raliuri sunt Raul Badiu/Gabriel Lazăr, Mihnea Mureşan/Alina Bianca Pop şi Norbert Maior/Francesca Maior. Lista completă a echipajelor care vor reprezenta România va fi anunţată imediat după încheierea perioadei de înscrieri la etapa continentală.

Raul Badiu (28 de ani) a debutat în raliuri în 2012, iar pe plan intern a devenit de trei ori campion al Cupei Dacia (2013, 2016, 2020), la juniori (2016), la Cupa Suzuki (2018) şi la Două Roţi Motrice (2018). Anul acesta a fost singurul pilot român care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), obţinând puncte la Juniori atât la Raliul Suediei, cât şi la Raliul Estoniei.

Mihnea Mureşan (26 de ani) şi-a început cariera în 2015, iar în palmaresul său se regăsesc două titluri de campion la Cupa Dacia (2017, 2018), unul de juniori (2017) şi un altul la Două Roţi Motrice (2019). În acest an, Mihnea a terminat pe 5 la general în Transilvania Rally, singura etapă internaţională din calendarul intern.

Cel de-al treilea pilot este Norbert Maior (22 de ani), campion naţional de juniori în 2019 şi care în acest an a terminat pe locul 3 la general în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, deşi a concurat pe un Peugeot 208 R2. La Raliul Iaşului, Norbert s-a clasat pe podium, într-o etapă cu 6 modele R5 la start.

Pentru al doilea an în calendarul Campionatului European de Raliuri, Raliul Ungariei va strânge la start piloţi de pe întreg continentul. Printre cei care şi-au anunţat deja prezenţa sunt Oliver Solberg, Mikolaj Marczyk, Josh McErlean, Andreas Mikkelsen şi Craig Breen. În 2019, un total de 102 echipaje din 13 ţări s-au duelat pentru trofeu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite