România, vis la Paris: specialiștii au estimat câte medalii vor cuceri sportivii noștri la JO

0
0
Publicat:

Delegaţia României la Jocurile Olimpice de vară de la Paris (26 iulie-11 august) este creditată cu câştigarea a zece medalii, dintre care două de aur, trei de argint şi cinci de bronz, conform unul clasamentul virtual publicat miercuri de compania de cercetare Nielsen Gracenote, citată de Reuters.

Înotătorul David Popovici, marea noastră speranță la aurul olimpic. FOTO: Profimedia
Înotătorul David Popovici, marea noastră speranță la aurul olimpic. FOTO: Profimedia

România se clasează pe locul 25 în ierarhia virtuală după numărul total de medalii. Acest bilanţ ar fi cel mai bun al României de la ultimele cinci ediţii ale JO de vară, după ce la Beijing 2008 tricolorii au obţinut nouă medalii (4 de aur - 1 argint - 4 de bronz), la Londra 2012 au luat şapte (2-4-1), la Rio 2016 au cucerit patru (1-1-2), iar la Tokyo 2020 tot patru (1-3-0). La JO de la Atena, în 2004, România a totalizat 19 medalii (8-5-6).

Conform clasamentului Gracenote, delegaţia Statelor Unite va domina Jocurile de la Paris, cu o proiecţie de 123 de medalii (39-37-47), mai multe decât la Tokyo (113), urmată de China (89) şi Marea Britanie (66). Ţara gazdă, Franţa, va avea un total mai mare decât la Tokyo, cu 55 de medalii, şi o creştere de la 18 la 22 la medaliile de aur. Într-o ierarhie previzionată pentru medaliile de aur, Franţa se află pe trei, după SUA şi China (35).

Dacă Rusia şi Belarus vor lipsi din clasamentul pe medalii, în schimb Ucraina este creditată cu câştigarea a 13 medalii, dintre care trei de aur.

Clasamentul virtual pe medalii alcătuit de Gracenote este un model statistic bazat pe rezultatele individuale şi pe echipe de la Jocurile Olimpice anterioare, Campionatele Mondiale şi Cupele Mondiale pentru a previziona cei mai probabili câştigători de medalii din fiecare ţară.

România a calificat până acum 80 de sportivi la JO de la Paris, la atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte şi haltere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite