România „tremură“: Presa internaţională anunţă iminenta excludere a naţionalei de rugby de la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rugby Europe, Octavian Morariu, a băgat rugby-ul românesc într-un scandal uriaş, iar acum riscă să plătească, la rândul său, pentru această ruşine.

Rugby, considerat a fi un sport nobil, a fost târât într-un scandal de proporţii, din păcate, prin metode tipic româneşti!

Pe scurt, pentru a forţa calificarea primei reprezentative la Cupa Mondială din 2019, preşedintele Rugby Europe, Octavian Morariu, a regizat un „jaf“: a delegat un arbitru român la un meci în care rivalii „Stejarilor“ la calificare, adică spaniolii, au fost dezavantajaţi grosolan!

Prestaţia arbitrului Vlad Iordăchescu în confruntarea dintre Spania şi Belgia, încheiată cu victoria-surpriză a belgienilor, a fost atât de jenantă, încât a stârnit o avalanşă de reacţii în lumea rugby-ului.

Cazul a luat amploare, iar World Rugby şi-a început propria anchetă. După ce a recomandat rejucarea meciului Belgia - Spania, ceea ce nu s-a întâmplat, World Rugby intenţionează acum să taie în carne vie.

Potrivit informaţiilor furnizate în presa din Georgia şi Franţa, care au fost preluate de Digi Sport, România urmează să fie exclusă de la Cupa Mondială din 2019!

Decizia ar urma să fie anunţată la data de 10 mai şi, alături de România, alte două naţionale vor fi excluse şi ele: Spania şi Belgia!

Asta deoarece, toate cele trei echipe ar fi folosit sportivi fără drept de joc. În cazul României, Sione Faka'osilea e jucătorul a carui eligilibitate e pusă sub semnul întrebării.

Morariu riscă demiterea

Mai mult, prestigiosul ziar francez, „L'Equipe“, a scris că şeful Rugby Europe, Octavian Morariu riscă demiterea, după ce a delegat un arbitru român la meciul dintre Belgia şi Spania, meci de al cărui rezultat a depins şi calificarea României la Cupa Mondială.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite