România - Spania: Contra e mulţumit! „Nu ne-am făcut de ruşine şi am fost aproape de egal“. Analiza selecţionerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Contra a alcătuit o apărare ridicolă, iar tricolorii au avut noroc cu carul că au scăpat fără să fie „ciuruiţi“. Chiar şi aşa, selecţionerul a văzut partea plină a paharului.

Până la sosirea lui Cosmin Contra pe banca României, tricolorii aveau un joc insipid, dar cu o apărare relativ bună. De la începutul preliminariilor pentru Euro 2020 însă, defensiva e de-a dreptul jenantă!

Iar meciul cu Spania a scos în evidenţă toate carenţele acestui compartiment. În interviul de după meci însă, Contra a evitat să vorbească despre apărare şi a criticat toată echipa pentru primele 45 de minute.

Ce a spus Cosmin Contra la Pro TV?

*E clar că prima repriză a fost a lor, i-am lăsat în pace, am încercat un pressing haotic, le-am creat spaţii care le plac, am luat cea mai proastă decizie de fiecare dată.

*A doua repriză a fost mult mai bună, din toate punctele de vedere. Cei care au intrat au adus plusul de energie de care aveam nevoie. După golul marcat, am avut 20 de minute foarte bune, dar egalarea n-a venit. Nu e uşor să joci împotriva lor, vreau să-i felicit pe jucători.

*Am avut prea mult respect pentru ei, ne-a fost teamă, am şi zis ieri că îmi e frică să nu ne temem prea mult de ei. Asta s-a întâmplat în prima repriză, n-am câştigat aproape niciun duel.

*Eu zic, totuşi, că nu ne-am făcut de ruşine şi am fost foarte aproape de un egal care ar fi fost foarte bun pentru noi. ”Tătă” (n.r. - Tătăruşanu) a fost cel mai bun în prima repriză, el ne-a ţinut în joc. Asta e, sperăm să nu facem surprize neplăcute cu Malta!

Din păcate, apelul pe care l-am făcut peste tot, de a fi civilizaţi, a fost în zadar. Nu ştiu dacă cei din galerie au văzut că se ţine un moment de reculegere, riscăm să jucăm fără spectatori, e păcat. Cosmin Contra selecţioner România  

Te-ar putea interesa şi:

România - Spania: Presa iberică distruge trupa lui Contra. „Marca“, analiză dură: „România? N-a existat!“

Nişte derbedei: Huliganii şi-au făcut de cap pe „Arena Naţională“. Ce riscă tricolorii după acest spectacol grotesc

România - Spania: Hagi a explicat unde s-a pierdut partida şi comentat prestaţia fiului său din repriza a doua

VIDEO România - Spania, o repriză jenantă, alta splendidă! Tricolorii au plătit pentru o apărare ridicolă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite