VIDEO România - Spania, o repriză jenantă, alta splendidă! Tricolorii au plătit pentru o apărare ridicolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu a făcut un nou meci slab sub tricolor
Nicolae Stanciu a făcut un nou meci slab sub tricolor

România a jucat, per ansamblu, slab pe „Arena Naţională“ şi, fără intervenţiile lui Tătăruşanu, meciul s-ar fi încheiat, probabil, cu scor de tenis.

„Dacă scăpăm fără gol luat cu Spania, toată echipa merită nota 10“. Cu această declaraţie, Costel Gâlcă, un bun cunoscător al fotbalului spaniol, a prefaţat duelul de pe „Arena Naţională“.

Doar că cine are o minimă cultură fotbalistică şi-a dat seama, după ce a văzut primul „11“ gândit de Contra, că pentru a scăpa fără gol luat de la Spania, România are nevoie de un veritabil miracol. Unul uriaş! Şi nici nu putea fi vorba de altceva, când linia ta de fund arată aşa:

*Chiricheş - Fără meci oficial în acest sezon.

*D. Grigore - Fundaş care din 2015 încoace are trei sezoane la Al-Sailiya (Qatar) şi două sezoane la Ludogoreţ (Bulgaria).

*Toşca - Apărător care, în sezonul trecut, la PAOK Salonic, cu Răzvan Lucescu antrenor, a prins şapte meciuri mari şi late într-un campionat întreg.

*Nedelcearu - Praf de câte ori a jucat la naţională!

*Benzar - Un fundaş de bandă comic pentru nivelul fotbalului internaţional.

Cu o astfel de defensivă, România a arătat precum Malta sau Feroe, iar asta fără nicio exagerare! Spania, pur şi simplu, s-a distrat cu băieţii lui Contra în primele 45 de minute. Au fost şase ocazii mari de gol şi un penalty. Iată bilanţul dezastrului:

*Secunda 34 - Pasă greşită dată de Răzvan Marin, urmată de o ocazie mare pentru Spania prin Alcacer. Tătăruşanu a intervenit însă salvator, blocând şutul spaniolului.

*Min. 6 - Paco Alcacer a plecat spre poarta României, profitând de o „gaură“ uriaşă în defensiva României, iar şutul său, în diagonală, a fost respins în corner de Tătăruşanu.

*Min. 11 - Corner Spania bătut de pe dreapta, Benzar a sărit, comic, pe sub minge, iar Sergio Ramos a trimis pe poartă, dar, din nou, Tătăruşanu a evitat golul, respingând în corner.

*Min. 13 - Jesus Navas l-a făcut „varză“ pe Toşca pe flancul drept, a centrat în careu, iar Jordi Alba, venit lansat, a trimis pe poartă, dar Tătăruşanu a trimis, iarăşi, în corner, miraculos!

*Min. 27 - Ceballos a fost agăţat în careu, atât de Deac, cât şi de Nedelcearu, penalty Spania.

*Min. 29 - Sergio Ramos l-a învins, în final, pe Tătăruşanu, trimiţându-l în direcţia opusă de la 11 metri.

Min. 35 - Reflex fabulos din partea lui Tătăruşanu la şutul lui Rodrigo din centrul careului. Un nou corner pentru Spania.

*Min. 37 - O nouă ocazie uriaşă pentru Spania ratată de Alcacer. Sau mai bine spus, apărată de Tătăruşanu care a trimis în corner. Din nou, în faza care a precedat ocazia lui Alcacer, apărarea României a fost făcută şah-mat.

În 45 de minute, singurul fotbalist român care a arătat ceva a fost George Puşcaş. Şi el însă, „rupt“ de restul echipei, s-a stins repede, după vreo 20 de minute. Iar cu o astfel de formaţie ridicolă, a fost incredibil că s-a intrat la pauză doar cu 1-0 pentru Spania!

Contra a dormit la pauză

Incredibil, dar adevărat: după gluma proastă din prima repriză, Contra n-a făcut nicio schimbare! Nimic! Semn că totul a fost OK în viziunea selecţionerului. Nota de plată pentru această prostie a lui Contra a venit aproape imediat.

Spania a mai ridiculizat o dată apărarea României, au fost şase pase consecutive fără ca vreun român să atingă mingea, iar Alcacer a înscris în poarta goală (47). 

Abia după 55 de minute, s-a trezit şi Contra: Keşeru, invizibil, a fost scos pentru a-i face loc lui Florin Andone. Aproape imediat, mutarea a „resuscitat“ echipa României. Pentru prima dată în acest meci, tricolorii au legat mai multe pase în jumătatea adversă, iar balonul a circulat pe traseul Benzar - Puşcaş - Florin Andone, ultimul reducând din handicap cu o lovitură de cap (59). A fost doar al doilea gol pentru Andone în 22 de selecţii pentru echipa naţională.

La 2-1 pentru Spania, Contra a mai scos o „mână moartă“ de pe teren: Stanciu a ieşit, în locul său intrând Ianis Hagi în uralele publicului. După 72 de minute, a ieşit şi Deac, fiind înlocuit de Maxim. 

Rezultatul celor două mutări? O nouă fază spectaculoasă pentru tricolori care a ridicat tribunele în aer. Puşcaş a plecat pe contraatac, a fost faultat de Llorente care a văzut roşu, fiind ultimul apărător! Lovitura liberă, dintr-o poziţie excelentă, a fost însă executată prost de Ianis Hagi, lovind zidul!

Ultimele secvenţe ale partidei au fost şi cele mai bune pentru România! În prelungiri, tricolorii au ratat două ocazii colosale prin Puşcaş, profitând cu adevărat de omul în plus.

Din păcate, s-a terminat 2-1 pentru Spania, iar speranţele României la o calificare la Euro 2020 se leagă de acum de meciurile de pe teren propriu cu Norvegia (15 octombrie) şi cu Suedia (15 noiembrie). După cinci runde însă, bilanţul tricolorilor e groaznic: doar două victorii obţinute cu codaşele grupei, Malta şi Feroe!

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Huliganii fac România de ruşine: Presa mondială ne bate obrazul după ce momentul de reculgere a fost un fiasco

Nişte derbedei: Huliganii şi-au făcut de cap pe „Arena Naţională“. Ce riscă tricolorii după acest spectacol grotesc

România - Spania: Presa iberică distruge trupa lui Contra. „Marca“, analiză dură: „România? N-a existat!“

România - Spania: Contra e mulţumit! „Nu ne-am făcut de ruşine şi am fost aproape de egal“. Analiza selecţionerului

România - Spania: Andone, încântat de ce au jucat tricolorii! Analiza vârfului care a ajuns la două goluri în 22 de selecţii

România - Spania: Hagi a explicat unde s-a pierdut partida şi comentat prestaţia fiului său din repriza a doua

VEZI REZUMATUL MECIULUI

Grupa F

România - Spania 1-2

Norvegia - Malta 2-0

Feroe - Suedia 0-4

Grupa F

1. Spania 5 5 0 0 13-3 15p

2. Suedia 5 3 1 1 12-7 10p

3. Norvegia 5 2 2 1 10-7 8p

4. România 5 2 1 2 12-7 7p

5. Malta 5 1 0 4 2-12 3p

6. Feroe 5 0 0 5 3-16 0p

Etapa următoare (8 septembrie): 

România - Malta (19.00, Pro TV)*

Spania - Feroe (21.45)

Suedia - Norvegia 21.45

*Meciul se joacă la Ploieşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite