România se consolează cu un meci mare, fără Halep: Turneul de la Miami ne oferă un duel fascinant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenisul feminin din România a trăit un prim turneu de nivel înalt, cu rezultate frumoase, săptămâna trecută, când Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) a avansat până în sferturile BNP Paribas Open 2023, la Indian Wells, unde s-a oprit după un duel sufocant cu Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA).

Bianca Andreescu - Emma Răducanu, față în față la Miami Open 2023
Bianca Andreescu - Emma Răducanu, față în față la Miami Open 2023

După întrecerea din California, prima din cadrul Sunshine Double (n.r. – Indian Wells – Miami), crema tenisului s-a mutat pe cealaltă coastă a Statelor Unite. Pentru Miami Open (21 martie 2 aprilie). Aici, a avut loc tragerea la sorți, care a stabilit atât tabloul calificărilor, cât și duelurile din turul I, de pe tabloul principal.

România n-are nicio jucătoare în calificări, însă va aborda runda inaugurală cu Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan. Plus două sportive cu origini românești, Emma Răducanu (72 WTA) și Bianca Andreescu (31 WTA). Cele două se vor și înfrunta într-un meci direct foarte atractiv și pentru iubitorii tenisului din țară. Va fi a doua întâlnire între Emma și Bianca. Precedenta, în 2022, pe zgura de la Roma, s-a încheiat cu abandonul sportivei din Marea Britanie. Atunci, Răducanu a cedat primul set cu 2-6 și s-a accidentat, în actul secund, când era condusă cu 2-1.

La Miami, învingătoarea duelului Răducanu – Andreescu va avea o misiune infernală, în turul II, urmând să joace cu grecoaica Maria Sakkari (10 WTA).

Iată și partidele în care vor debuta jucătoarele din România, la Miami Open 2023:

*Begu (34 WTA) – Eala (219 WTA)

Învingătoarea va da de Qinwen Zheng (23 WTA) în turul II.

*Cîrstea (74 WTA) – Contreras Gomez (179 WTA)

Învingătoarea o va întâlni pe Caroline Garcia (4 WTA) în turul II.

*Ana Bogdan (60 WTA) – Montgomery (193 WTA)

Învingătoarea va da de Madison Keys (21 WTA) în turul II.

La Miami Open, primele meciuri de pe tabloul principal vor fi programate, începând cu miercuri, 22 martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite