România – Rusia 21-21. Blestemul continuă! Fetele lui Tadici au fost egalate în ultimul minut după ce au condus meciul de la cap la coadă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Curea a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 9 goluri
Iulia Curea a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 9 goluri

România a fost aproape de o mare victorie în partida de debut de la Campionatul European de handbal din Serbia. Tricolorele au avut avantaj şi de şase goluri în faţa Rusiei, dar n-a reuşit nici de data aceasta să-şi învingă “coşmarul”. E al cincilea meci consecutiv fără victorie la un turneu final cu Rusia, ultimul succes fiind tocmai în 1996!

Fără Paula Ungureanu, întoarsă în ţară pentru înmormântarea tatălui său, dar cu alte şapte jucătoare de la Oltchim în echipă, România spera să rupă “blestemul” întâlnirilor cu Rusia de la turneele finale, echipa care ne învinsese pe unde ne-a prins în ultimii 16 ani, inclusiv în finala Campionatului Mondial din 2005.

Paradele Talidei Tolnai şi golurile Iuliei Curea

S-a mers cap la cap până la 6-6, ratările din atacul tricolorelor anulând paradele de excepţie ale Talidei Tolnai. Dar seara fantastică a Iuliei Curea, care a marcat din toate poziţiile, a distanţat România la 10-6 şi apoi 12-7 la pauză.

Cristina Neagu, fără gol marcat!

La reluare, am condus chiar cu 6 goluri diferenţă, 15-9, dar pe final rusoaicele s-au apropiat ameninţător. De la 18-13 pentru România în minutul 45 s-a făcut în doar cinci minute 18-17, chiar dacă echipa lui Tadici a jucat şi în superioritate. Cristina Neagu, cu doar patru aruncări la poartă şi niciun gol marcat, n-a asigurat plusul pe faza atac, acolo unde doar Curea s-a ridicat la nivelul obişnuit.

România - Rusia 21-21

Am irosit ultimul atac

Iar finalul a fost de coşmar. Tricolorele au reuşit să menţină o perioadă diferenţa de un gol-două, dar Rusia a egalat chiar în ultimul minut! România a avut atacul în ultimele 30 de secunde, dar fetele lui Tadici  n-au reuşit să mai înscrie golul victoriei.

România – Rusia 21-21

Golurile României: Curea 9, Geiger 3, Stanca 2, Nechita 2, Meiroşu 2, Pintea 1, Brădeanu 1, Manea 1
Golurile Rusiei: Khmirova 6, Postnova 4, Cernoivanenko 3, Punko 2, Makeeva 2, Andriuşina 1, Yarţeva 1, Kuzneţova 1, Turei 1

Bulatovici a distrus Islanda
În celălalt meci din grupa României, Muntenegru a zdrobit Islanda cu 26-16. Cea mai bună jucătoare a meciului a fost handbalista Oltchimului, Katarina Bulatovici, care a înscris 7 goluri.

Cu cine mai are de jucat România
5 decembrie, ora 21:15 România-Islanda
7 decembrie, ora 21:15 România-Muntenegru

Se califică primele trei
Din cele patru grupe de la Campionatul European se califică în faza a doua, a grupelor principale, primele trei echipe. Cele două grupe principale vor conţine câte şase echipe, iar formaţiile care s-au întâlnit în prima fază nu vor mai juca între ele, ci vor rămâne cu aceste rezultate. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica apoi în semifinale.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite