România poate da lovitura de pe urma pandemiei: Anunţul făcut de ministrul Sportului pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Stroe speră ca Bucureştiul să găzduiască mai mult de patru meciuri
Ionuţ Stroe speră ca Bucureştiul să găzduiască mai mult de patru meciuri

Coronavirus a doborât ţări precum Italia şi Spania care, în următoarea perioadă, vor fi în imposibilitatea de a organiza evenimente de anvergură.

România a fost până de curând „oaia neagră“ a ţărilor care vor găzdui meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal.

Cu stadioane neterminate, cu infrastructura la pământ, România chiar risca să se facă de râs, dacă Euro 2020 s-ar fi organizat potrivit planificării, între 12 iunie şi 12 iulie. Pandemia de coronavirus a amânat însă evenimentul pentru 2021 (11 iunie - 11 iulie). Drept urmare, Bucureştiul va fi gata pentru competiţia din care, în mod normal, ar trebui să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi încă unul din optimi.

Doar că, între timp, a apărut varianta potrivit căreia „Arena Naţională“ poate primi mai multe partide! Asta deoarece, Roma, Bilbao şi Munchen iau în calcul să iasă din lista oraşelor-gazde! 

Într-o intervenţie pe Facebook, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a confirmat că Bucureştiul are disponibilitatea de a găzdui şi mai multe meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal.

Ce a spus Ionuţ Stroe?

*Din păcate, există în Europa oraşe dintre cele organizatoare care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii şi deja au anunţat, oficial sau nu, că au dificultăţi în a-şi onora angajamentul luat pentru anul acesta. În acest context, pot spune foarte clar şi limpede că noi ne afirmăm disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri. Pentru că este o chestiune care ţine de onoarea, ţine de imaginea şi posibilităţile acestei ţări.

*Acest lucru l-am discutat şi cu premierul Ludovic Orban, l-am comunicat şi preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, cu care am discuţii constante...Şi suntem dispuşi să organizăm mai multe meciuri la Bucureşti în Euro 2020.

Ce oraşe ar trebui să găzduiască meciuri?

*Copenhaga

*Bucureşti

*Amsterdam

*Dublin

*Bilbao

*Budapesta

*Glasgow

*Baku

*Roma

*Sankt Petersburg

*Londra

*Munchen

Ce meciuri are de găzduit „Arena Naţională“?

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00*

Austria – câştigătoare play-off D sau A

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00*

Ucraina – Câştigătoare play-off D sau A

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00*

Ucraina – Austria

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00*

1F – 3A/B/C

*Orele urmează să fie confirmate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite