Romania, o nouă ruşine istorică! Selecţionata lui Rădoi a fost umilită de o echipă din lumea a treia a fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE / Robert Ghement
FOTO EPA-EFE / Robert Ghement

În timp ce forţele continentului se pregătesc pentru Campionatul European, echipa lui Mirel Rădoi s-a făcut de răs într-un meci amical disputat la Ploieşti, fiind învinsă, scor 2-1 (0-0), de reprezentativa Georgiei.

Galerie foto...

Miercuri seara,  naţionala de fotbal a României a bifat o nouă ruşine în palmares: prima înfrângere din istorie într-un meci cu Georgia, echipă aflată acum pe locul 91 în clasamentul FIFA şi o reprezentativă fără nicio calificare la turneele finale de Cupă Mondială sau de Campionat European.

România a avut posesia în prima jumătate de oră a partidei de pe stadionul,„Ilie Oană“, însă a ajuns foarte rar în careul advers, iar când am făcut-o, finalizările au lăsat de dorit. Prima ocazie decentă de a deschide scorul a venit abia în minutul 37, când Ianis a zguduit transversala dintr-o lovitură liberă executată de la marginea careului mare. Faza a continuat, mingea a ajuns la Alibec, dar şutul acestuia din 7-8 metri a fost respins miraculos de portarul Kupatadze.

În minutul 42, Tănase, inexistent până atunci, a ieşit în evidenţă printr-o prostie. Golgeterul celor de la FCSB şi al Ligii 1 a fost văzut cartonaşul roşu pentru o intrare tare, cu umărul, asupra lui Grigol Chabradze.

Cu un om în plus pe teren, georgienii au prins curaj şi au deschis scorul în minutul 61, prin Georges Mikautadze, după un şut splendid din interiorul careului. Oaspeţii puteau dubla avantajul peste doar două minute, dar finalizare a lăsat de dorit.

La faza imediat următoare, la poarta cealaltă, Andrei Ivan a fost faultat în careu de Kverkvelia. România nu doar că a primit penalty, dar s-a restabilit şi echilibrul numeric, georgianul primind al doilea cartonaş galben şi plecând mai devreme la vestiare. Din păcate, Răzvan Marin executat foarte prost lovitura de la 11 metri, şutul acestuia trecând mult peste poartă. 

Dezastrul a luat amploare în minutul 72, când Georgia a marcat golul doi, prin Aburjania, după o acţiune excelentă de atac.

România s-a aruncat cu toate forţele în atac şi a redus repede din handicap prin Andrei Ivan, şut la colţul scurt, după un assist al lui Sorescu. Echipa noastră a dominat copios finalul meciului, însă nu a fost în stare să înscrie nici măcar golul egalizator, în timp ce oaspeţii au avut şi ei, pe contraatac, mai multe şanşe de a da lovitura de graţie.

România: 12. Vlad – 24. Sorescu, 6. Chiricheş-cpt., 5. Nedelcearu, 3. Ganea – 21. Olaru (8. Cicâldău ’57), 18. Marin (23. Stanciu ’77), 10. Maxim (20. Budescu ’58) – 14. Hagi (13. Keşeru ’77), 7. Alibec (9. Ivan ’58), 19. Tănase. Selecţioner: Mirel Rădoi

Georgia: 17. Kupatadze – 13. Chabradze, 3. Khocholava, 5. Kverkvelia, 21. Azarov – 19. Shengelia (11. Lobzhanidze ’57), 16. Kvekveskiri (9. Kiteishvili ‘57), 15. Aburjania (7. Gvilia ’80), 10. Okriashvili (4. Kashia ’66), 6. Daushvili – 22. Mikautadze (8. Zivzivadze ’81). Selecţioner: Willy Sagnol

Meciul a fost arbitrat de grecul Tasos Sidiropoulos.

Duminică, naţionala României va mai disputa o partidă amicală, cu Anglia, la Middlesbrough.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite