România, luată peste picior după victoria cu Liechtenstein: Cornel Dinu a desfiinţat jocul naţionalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu
Nicolae Stanciu

După patru înfrângeri la rând, selecţionerul Mirel Rădoi a început să lege victoriile. Dar şi partidele în care naţionala nu ia gol. Mai întâi, a fost un 2-0 cu Islanda, la Reykjavik. Apoi, duminică, a venit un 2-0, acasă, cu Liechtenstein.

Problema e că România a ajuns să fie mare cu cei mici, după cum „Adevărul“ a explicat aici, duminică seară, demonstrând cu cifre cine sunt naţionalele Islandei şi Liechtenstein-ului, cu care ne-am „distrat“, în ultimele două partide.

Şi atenţie: duminică seară, după 2-0 pentru România, practic, nu s-a mai jucat nimic pe „Arena Naţională“, ultimele 70 de minute fiind un meci cu efect de somnifer. Exact asta a remarcat şi fostul mare internaţional, Cornel Dinu, în analiza sa pentru „Fanatik“.

Ce a spus Cornel Dinu?

*Am jucat corect 18 minute, până când am marcat golurile. A rămas cu Nedelcearu şi Rus stoperi, că monitorii ăia de schi jucau un 5-4-1 ultra-defensiv, a împins foarte bine blocul funcţional, nu întâmplător Cristi Manea şi Toşca au dat golurile. Au jucat cum se joacă în lume de vreo 20 de ani, încă de pe vremea lui Guardiola la Barcelona, au jucat extreme.

*Numai că după al doilea gol n-a mai fost nimic esenţial. Joc subţire, haos la ce-o ieşi, Doamne-ajută, în faţa unor jucători de liga a patra, a cincea, monitori de schi care poartă tava pe la diferite bistrouri din Elveţia, joacă fotbal de plăcere.

*Fotbaliatorii noştri au etalat spre sfârşitul meciului, începând cu fiţosul de Man, doar tatuaje şi ulei de măsline, simbolul păci şi al înţelegerii între popoare, în frizurile savante.

*Să nu uităm nici că acum vreo 20 şi ceva de ani, Lihănştainul, cum îi spunea un mare antrenor al acelor ani, cu cei 36.000 de locuitori ai săi, lua patru goluri într-un meci numai de la Gică Popescu. Dar de unde să mai apară un Gică Popescu acum?

*Stanciu şi Olaru au venit un fel de interi, într-un zig-zag cu inexistentul Markovic, care n-a fost vârf de atac, a fost Morcovici în fundul propriei sale echipe. Am avut până la goluri deschiderea jocului pe benzi, practic, cinci jucători au acoperit lăţimea terenului pe atac. Cei doi în benzi, fundaşii laterali, interii puţin retraşi, un fel de W, celebrul W.

Grupa J, etapa a 5-a

Islanda - Macedonia de Nord 2-2

România - Liechtenstein 2-0

Germania - Armenia 6-0

Clasament

1. Germania 5 4 0 1 13-2 12

2. Armenia 5 3 1 1 6-8 10

3. România 5 3 0 2 9-6 9

4. Macedonia de Nord 5 2 2 1 11-6 8

5. Islanda 5 1 1 3 6-10 4

6. Liechtenstein 5 0 0 5 1-14 0

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor în grupa J

*8 septembrie: Macedonia de Nord – România, ora 21.45 – Tose Proeski Arena (Skopje)

*8 octombrie: Germania – România

*11 octombrie: România – Armenia

*11 noiembrie: România – Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein – România

Toate partidele vor fi live pe Pro TV şi Radio România Actualităţi.

Lotul României

*PORTARI: Aioani (Farul), Fl. Niţă (Sparta Praga), Vlad (FCSB);

*FUNDAŞI: Camora (CFR Cluj), Chiricheş (Sassuolo), Ghiţă (Farul), Manea (CFR Cluj), Nedelcearu (Crotone), Raţiu (Huesca), Rus (Fehervar), Toşca (Gaziantep);

*MIJLOCAŞI: Cicâldău (Galatasaray), Cordea (FCSB), I. Hagi (Rangers), Man (Parma), M. Marin (Pisa), R. Marin (Cagliari), Nedelcu (Fortuna Dusseldorf), Olaru (FCSB), Sorescu (Dinamo), Stanciu (Slavia Praga)

*ATACANT:  Markovici (CS U Craiova).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite