România, lecții în combaterea huliganismului: Pedepsele dictate în Anglia și Italia ne arată calea corectă

0
Publicat:

Un suporter al echipei engleze de fotbal Crystal Palace a primit o interdicţie de trei ani de a asista la meciurile de fotbal după ce l-a abuzat rasial pe sud-coreeanul Heung-min Son, atacantul formaţiei Tottenham Hotspur, transmite Reuters.

Indivizii care confundă stadionul cu junglă n-au ce căuta pe o arenă sportivă
Indivizii care confundă stadionul cu junglă n-au ce căuta pe o arenă sportivă

Tottenham a subliniat că va continua să ceară cele mai aspre măsuri împotriva celor găsiţi vinovaţi de discriminare.

Robert Garland, 44 de ani, din Croydon, a fost iniţial condamnat la 60 de ore de muncă în folosul comunităţii şi amendat cu 1.384 de lire sterline (1.650 de dolari), în august, după ce a pledat vinovat pentru infracţiune de ordine publică agravată rasial. Garland a strigat şi gesticulat către fotbalistul sud-coreean într-un meci de Premier League desfăşurat în mai pe Tottenham Hotspur Stadium.

Spurs şi poliţia metropolitană au considerat că pedeapsa este prea uşoară şi au făcut apel la UK Football Policing Unit, care a dictat interdicţia pe o perioadă de trei ani.

''Mulţumim poliţiei pentru cooperarea în acest caz. Vrem să reiterăm faptul că acest club nu tolerează discriminarea de niciun fel şi va căuta de fiecare dată cele mai decise acţiuni împotriva celor care vor fi găsiţi vinovaţi'', a transmis clubul după noul verdict.

Un suporter al lui PSG, depistat cu un cutter, interzis pe stadion pentru doi ani

Tot astăzi, un suporter al echipei de fotbal Paris Saint-Germain, depistat, marţi, în posesia unui cutter de 22 de cm la intrarea pe San Siro pentru meciul din Liga Campionilor cu AC Milan (1-2), a primit o interdicţie pe stadion de doi ani, a anunţat, miercuri, prefectura din Milano, citată de AFP.

Prefectul capitalei lombarde a "emis o interdicţie de stadion pe o durată de doi ani împotriva suporterului francez de 26 de ani care, în timpul controalelor poliţiei pentru accesul pe stadion, a fost depistat în posesia unui cutter cu o lamă lungă de 22 cm ascunsă în rucsacul său", se arată într-un comunicat.

De asemenea, conform prefecturii, mai mulţi suporteri francezi, la momentul filtrului efectuat de poliţie, au abandonat mai multe obiecte contondente. Meciul câştigat de Milan s-a desfăşurat fără incidente de ordine publică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite