România, în căutarea perfecțiunii în handbal: Fetele își pot păstra, diseară, bilanțul impecabil

0
Publicat:

Naționala de handbal feminin are de îndeplinit o simplă formalitate, diseară (ora 22.15, Pro Arena) în returul barajului de calificare pentru Mondialul din acest an (29 noiembrie – 17 decembrie, Danemarca – Norvegia – Suedia).

Cristina Neagu - Eliza Buceschi. FOTO: Arhiva Adevărul
Cristina Neagu - Eliza Buceschi. FOTO: Arhiva Adevărul

Pentru că, după victoria din tur, scor 35-20 la Pitești, Cristina Neagu și colegele sale pot aborda manșa secundă, de la Paredes, fără emoții. Partida de sâmbătă trecută a arătat că există o diferență mare de valoare între cele două formații. Ceea ce era de așteptat, în condițiile în care România a fost prezentă la toate cele 25 de ediții ale Campionatului Mondial de până acum, iar Portugalia are o singură calificare, obținută în 2008.

Returul Portugalia – România a fost analizat de Oana Manea pentru sport.ro. Fostul pivot al naționalei s-a arătat convinsă că nivelul superior al româncelor se va vedea și diseară. „Am fost liniștită la primul meci cu Portugalia. Știam că n-au o echipă atât de puternică. Mi-a plăcut mult jocul fetelor noastre. Din afară, pare un grup unit, ceea ce contează cel mai mult. Cu siguranță, se vor califica. Sper ca fetele să fie toate sănătoase până când ajung la Campionatul Mondial. O avem și pe Cristina (n.r. – Neagu), care e un lider. Iubește foarte mult naționala și își dorește să facă performanță cu prima reprezentativă“, a spus Oana Manea (37 de ani).

Iată lotul convocat de Florentin Pera pentru barajul cu Portugalia:

*Portari: Dumanska (Bistrița), Hosu (Rm. Vâlcea), Şandru (Rapid);

*Extreme dreapta: Badea (Rapid), Seraficeanu (Bistrița);

*Extreme stânga: Dincă (Bistrița), Tănasie (Baia Mare);

*Inter dreapta: Bucur (Rm. Vâlcea);

*Interi stânga: Bazaliu (Bistrița), Grozav (Rapid), Miţicuş (Baia Mare), Neagu (CSM Bucureşti);

*Centri: Buceschi (Rapid), Laslo (Bistrița), Popa (Baia Mare);

*Pivoţi: Balog (Brăila), Ostase (Rapid), Pintea (CSM Bucureşti).

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite