România – Elveția, fără patru jucători convocați de Edward Iordănescu: Avem fotbaliștii lăsați în afara lotului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are deja biletele pentru Euro 2024 în buzunar, însă partida din această seară, cu Elveția (ora 21.45, Antena 1), are două mize mari! Dintre care una va și influența aventura noastră în Germania, în vara anului viitor (14 iunie – 14 iulie), după cum Adevărul a explicat aici.

Valentin Mihăilă a părăsit cantonamentul naționalei. FOTO: Arhiva Adevărul
Valentin Mihăilă a părăsit cantonamentul naționalei. FOTO: Arhiva Adevărul

Fiind o partidă de mare importanță, Edward Iordănescu nu-și va permite să le dea minute jucătorilor care au evoluat mai puțin, făcând experimente. Ceea ce reiese și din decizia sa, anunțată în această dimineață. Concret, selecționerul i-a lăsat în afara lotului pe Marius Ștefănescu (Sepsi), Andres Dumitrescu (Slavia Praga), Adrian Rus (Pafos) și Valentin Mihăilă (Parma).

Dintre aceștia, Ștefănescu fusese trimis în tribune și la Felcsut, la meciul cu Israel de sâmbătă. Andres Dumitrescu a prins, în schimb, lotul contra israelienilor, fără a bifa vreun minut. În fine, Adrian Rus și Valentin Mihăilă au jucat cu Israel, primul din minutul 87, în timp ce Mihăilă a fost introdus în minutul 65 pe teren, dar a văzut „roșu“ în minutul 84. Fiind suspendat, Mihăilă, oricum, n-avea drept de joc, diseară, cu Elveția și a și părăsit deja cantonamentul naționalei pentru a reveni la antrenamentele echipei sale de club, Parma.

După aceste decizii privind jucătorii lăsați în afara lotului pentru România – Elveția, sunt și trei fotbaliști care pot evolua, diseară, după ce n-au prins lotul în confruntarea anterioară, de la Felcsut. Vorbim despre Florin Tănase, Bogdan Racovițan și Andrei Artean.

Lotul României

Portari: H. Moldovan (Rapid), Niță (Gaziantep), I. Radu (Bournemouth)

Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Genoa), Burcă (Al-Okhdood), Racovițan (Raków), Bancu (U Craiova)

Mijlocași: M. Marin (Pisa), Screciu (U Craiova), Artean (Farul), R. Marin (Empoli), Cicâldău (Konyaspor), Stanciu (Damac), Olaru (FCSB), Moruțan (Ankaragucu), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

Atacanți: Tănase (Al-Okhdood), Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Genoa), Alibec (Muaither)

Selecționer: Edward Iordănescu (45 de ani)

Preliminarii Euro 2024, grupa I

1. România 9 5 4 0 15-5 19

2. Elveția 9 4 5 0 22-10 17

3. Israel 9 3 3 3 9-11 12

4. Kosovo 9 2 5 2 10-9 11

5. Belarus 9 2 3 4 8-14 9

6. Andorra 9 0 2 7 3-18 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Ultima etapă:

*Astăzi: România – Elveția (21.45, Antena 1), Andorra – Israel (21.45), Kosovo – Belarus (21.45)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite