România, eliminată deja, stă cu ochii pe televizor: Avem semifinalele Mondialului de handbal feminin

0
Publicat:

Echipele Suediei şi Danemarcei s-au calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, Norvegia şi Suedia, după ce s-au impus, miercuri seara, la Herning, în ultimele două partide din sferturi.

Crina Pintea a lăsat de înțeles că se retrage și ea de la națională după CM 2023
Crina Pintea a lăsat de înțeles că se retrage și ea de la națională după CM 2023

Astfel, toate cele trei echipe gazdă şi campioana olimpică Franţa se află în careul de aşi al competiţiei.

Suedia a trecut destul de uşor în sferturi de Germania, cu 27-20, după o primă repriză de excepţie (16-6). Scandinavele au început în forţă (7-0), iar Germania a marcat primul său gol abia în min. 15. În repriza secundă, Germania a reuşit să se apropie la patru goluri (22-18), dar Suedia s-a impus fără emoţii. Artizanele victoriei au fost portarul Johanna Bundsen (15 intervenţii) şi extrema stânga Jamina Roberts (5 goluri şi 5 pase decisive). Câte 5 goluri au marcat şi Nathalie Hagman (SCM Râmnicu Vâlcea), Linn Blohm şi Olivia Mellegard.

Celălalt sfert de finală a fost mult mai echilibrat, Danemarca reuşind să câştige cu 26-24 în faţa Muntenegrului, având cea mai bună jucătoare în portarul Sandra Toft (16 intervenţii), care a apărat o aruncare a Jelenei Despotovic, cu mai puţin de 90 de secunde înainte de final, când avantajul echipei sale era de un singur gol. Danemarca avea 21-14 în min. 40, dar finalul a fost pe muchie de cuţit.

Vineri, în semifinale, Danemarca va încerca să îşi ia revanşa în faţa Norvegiei, care a învins-o în finala EHF Euro 2022 cu 27-25.

Suedia, eliminată în sferturile de finală la ediţia din 2021 şi în semifinalele EHF Euro 2022, va înfrunta în penultimul act singura echipă neînvinsă din turneu, Franţa. Suedezele vor încerca să-și ia şi ele o revanşă pentru eşecul din semifinalele JO 2020, 27-29.

Cupa Mondială, programul semifinalelor

*Vineri, 15 decembrie: Danemarca - Norvegia 18.30

*Vineri, 15 decembrie: Suedia - Franța 22.00

Finala mică

*Duminică, 17 decembrie, ora 17.00

Finala

*Duminică, 17 decembrie, ora 20.00

Digi Sport și Prima Sport transmit Mondialul de handbal feminin.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite