România are monopol pe rețeta eșecului: Cum ne batem joc de bani publici, fără reacția oamenilor

0
Publicat:

România are niște oameni în funcții publice care, probabil, au impresia că ei sunt cei mai deștepți, iar în Occident decid niște indivizi limitați, spre deosebire de ei. Cam așa s-ar explica faptul că la noi, în continuare, sportul e finanțat din bani publici! Și, culmea ironiei, cu rezultate extrem de slabe, unele catastrofale, fie că vorbim despre handbal feminin sau fotbal.

Nicușor Dan, primarul care are bani pentru handbal feminin, când orașul e sufocat de probleme
Nicușor Dan, primarul care are bani pentru handbal feminin, când orașul e sufocat de probleme

Adevărul a scris, la începutul lunii, despre suma „tocată“ de Primăria Capitalei cu echipa feminină de handbal, CSM București: 17,5 milioane de euro în ultimii 5 ani! Obiectivul declarat pentru alocarea unui buget colosal, de 3,5 milioane de euro pe an, a fost câștigarea Ligii Campionilor, cu sloganul „Performanța costă“. Din păcate, la noi s-a dovedit că „Eșecul costă“. După cum Adevărul a arătat, în cazul CSM.

Iar ce se întâmplă în handbalul feminin reprezintă un model de insucces, preluat și de fotbal. Pentru că, în acest sezon, două echipe susținute de primării au retrogradat cu brio din Superliga, deși au „tocat“, la rândul lor, sume importante din bani publici. Vorbim despre CS Mioveni și FC Argeș. Prima grupare a „confiscat“ ultimul loc și s-a dus ca un „bolovan“ în „B“, pe când FC Argeș s-a făcut de râs, luni seară, în turul barajului de menținere / promovare cu Dinamo.

Cristian Gentea, primar Pitești
Cristian Gentea, primar Pitești

Și, ca acest tablou dezolant să fie complet, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a avut tupeul de a vorbi pentru prosport.ro, anunțându-și retragerea din viața echipei FC Argeș, de parcă asta era rolul lui ca edil al orașului!

Această echipă să uite de mine. Eu voi renunța și mă voi ocupa de problemele comunității mele și mai puțin de acesta echipă. Sunt devastat, sunt șocat. S-au făcut eforturi incredibile și au fost achitate salariile, iar jucătorii s-au prezentat în halul asta. Mi s-a spus că totul este OK la echipă și că antrenamentele au mers bine. Asta mi-au spus oamenii din club. Păi, în halul ăsta am ajuns? Ne mințim între noi? Vă repet: din seara asta (n.r. – luni seară) voi spune stop, iar pe mine nu o să mă mai intereseze această echipă și nu voi mai călca pe stadion. A, stadionul se va face, mergem înainte cu proiectul, dar echipa asta nu o să mă mai intereseze. Eu voi spune stop. Rușinea e prea mare“, a spus Gentea.

Costi Mocanu, jurnalist Prima TV
Costi Mocanu, jurnalist Prima TV

Jurnalistul Costi Mocanu: „Au spart banii orașelor pe fotbal“

Într-un comentariu scurt postat pe contul său de Facebook, jurnalistul Costi Mocanu (Prima TV) s-a arătat deranjat de modul în care autoritățile locale finanțează echipele de fotbal din bani publici.

Primarii PSD din Argeș cu apucături de patroni în fotbal, Pitești și Mioveni, au spart banii orașelor, milioane de euro, și acum se duc în Liga 2. Bună afacere ați făcut pe banii oamenilor. O sa-i tragă cineva la răspundere? Nu. Că noi nu simțim/știm că aia sunt banii noștri. Și de neștiința asta au profitat zeci de ani tot felul de astfel de pricepuți“, a scris Costi Mocanu.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite