România a topit aroganța Elveției. Ce a scris presa helvetă după ce „tricolorii” i-au calificat la Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria „tricolorilor” din partida cu Israel, 2-1, nu a asigurat doar României biletele pentru Euro ci și principalei noastre rivale din grupă, Elveția. Jurnaliștii din Țara Cantoanelor au reacționat rapid după victoria naționalei lui Iordănescu, transmițând un mesaj de mulțumire.

Denis Drăguș a făcut un meci mare contra Israelului. Foto Profimedia
Denis Drăguș a făcut un meci mare contra Israelului. Foto Profimedia

„Euro, venim! Însă chiar și împotriva echipei de fotbal din Kosovo, considerată a treia favorită din Grupă, n-am reușit să câștigăm. Și uite că totuși am obținut o calificare, fără euforie. Putem spune doar un lucru: Mulțumim, România. Mulțumim”, a fost mesajul celor de la Blick.

În caz că naționala noastră pierdea contra Israelului, calificarea se decidea în ultima rundă, cu fotbaliștii din Țara Sfântă în pole-position, care au de jucat cu Andorra. România și Elveția s-ar fi bătutpentru al doilea loc calificant la Euro 2024.

Elvețienii sunt cei care au tratat de sus grupa I a preliminariilor, atât pe teren, cât și în afara lui, susținând că România și celelalte naționale sunt forte slabe și că jucătorii lui Murat Yakin trebuie să defileze în această campanie.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite