Slovenia - România, în Billie Jean King Cup. Ana Bogdan, revenire SEN-ZA-ȚIO-NA-LĂ de la 0-4 în decisiv!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără Simona Halep, suspendată din cauza scandalului de dopaj, Irina Negu și Sorana Cîrstea, retrase din națională, România se află în fața unei performanțe neatinse în ultimii patru ani! Meciul cu Slovenia, care se dispută în acest weekend la Koper, le poate duce pe fetele noastre în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, fosta FED Cup.

Ana Bogdan a deschis balul cu Slovenia cu un meci spectaculos. Foto Profimedia
Ana Bogdan a deschis balul cu Slovenia cu un meci spectaculos. Foto Profimedia

În 2019, în Grupa Mondială, Simona Halep și colegele ei au ajuns în semifinale, fiind învinse de Franța cu 3-2. Între timp, formatul competiției s-a schimbat, jucându-se un turneu final, programat pentru luna noiembrie a acestui an. Învingătoarea dintre România și Slovenia va juca la acest turneu final.

Ana Bogdan (58 WTA), prima „rachetă” a României, fost protagonista un thriller în întâlnirea de debut a confruntării cu Slovenia. Kaja Juvan (121 WTA), a câștigat primul set cu 6-3, după care prahoveanca părea că și-a intrat în mână, egalând la 1: 6-3 în setul 2 pentru româncă.

Revenire incredibilă de la 0-4 în decisiv

Ana a început dezastruos setul decisiv, slovena distanțându-se rapid la 4-0. ”Tricolora” s-a bătut incredibil în următorul game, s-a impus după o luptă pe muchie de cuțit pentru 4-1, după care a luat meciul în propriile mâini, egalând la 4!

A făcut break-ul, la avantaj, după care a servit pentru câștigarea unui meci care părea la un moment dat pierdut. A închis partida cu un game la zero și a câștigat senzațional primul punct pentru naționala noastră: Slovenia - România 0-1!

În cel de-al doilea meci al zilei, Jaqueline Cristian (180 WTA) urmează să o întâlnească pe Tamara Zidansek (102 WTA), racheta nr 1 a țării gazdă. Sâmbătă sunt programate trei partide pe zgura de la Koper: Ana Bogdan – Tamara Zidansek (ora 12:00), Jaqueline Cristian – Kaja Juvan și, dacă mai e necesar, Monica Niculescu / Irina Bara – Nina Potocnik / Pia Lovric.

Horia Tecău și jucătoarele cu care atacăm calificarea la turneul final. Foto Facebook
Horia Tecău și jucătoarele cu care atacăm calificarea la turneul final. Foto Facebook

Căpitanul nejucător Horia Tecău, le-a convocat pentru acest joc pe Ana Bogdan (58 WTA), Jaqueline Cristian (180 WTA), Irina Bara (234 WTA), Anca Todoni (fără clasament WTA) și Monica Niculescu (42 WTA la dublu), ele fiind însoțite de antrenorii Alina Tecșor-Cercel și Daniel Dobre. Miercuri seară, „tricolorele” au pozat în ținute de seară, la dineul oficial.

Slovenia - România

Vineri

Kaja Juvan - Ana Bogdan 6-3, 3-6, 4-6

Tamara Zidansek – Jaqueline Cristian

Sâmbătă, de la ora 12.00 (Digi Sport 2)

Zidansek – Bogdan

Juvan – Cristian

Lovric / Potocnik – Bara / Niculescu

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite