România a ratat din nou şansa unui turneu final, nereuşind să se califice la barajul pentru CM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nationala Romaniei  Foto: Sport Pictures
Nationala Romaniei  Foto: Sport Pictures

Reprezentativa României a ratat, duminică seară, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul 3 grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în faţa Islandei, astfel că a ajuns la baraj.

UPDATE: 

Macedonia de Nord a învins cu 3-1 Islanda, golurile fiind marcate de Alioski ‘7 şi Elmas ’65, ’86 pentru gazde, respectiv Thorsteinsson ’54 pentru oaspeţi.

Macedonia a avut un gol anulat în minutul 40 pentru ofsaid, după consultarea VAR. În minutul 79, de la islandezi a fost eliminat Johannesson.

La Erevan, Armenia - Germania s-a încheiat 1-4. Au marcat: Mkhitaryan ’59 (penalti) / Havertz ’15, Gundogan ‘45+4 (penalti), ’50, Hofmann ‘64

Clasamentul final al grupei J: Germania – 27 de puncte, Macedonia de Nord - 18 puncte, România - 17 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania s-a calificat la CM din Qatar, iar Macedonia de Nord va juca la baraj pentru CM.

În meciul de la Vaduz au marcat Man ‘8 şi Bancu ’87.

În minutul 35, Stanciu a ratat un penalti acordat pentru henţ în careu, acordat după consultarea VAR. Jucătorul a trimis mingea pe lângă poartă.

0-1, min. 8: Man a trimis mingea în plasă de la mică distanţă, după un corner.

0-2, min. 87: Bancu a înscris cu un put puternic din afara careului, după o pasă de la Maxim.

În minutul 82, în naţionala României a debutat Enes Sali, la doar 15 ani.

ŞTIREA INIŢIALĂ: De la aceeaşi oră, la Skopje se joacă partida Macedonia de Nord – Islanda.

Macedonia de Nord ocupă locul doi în clasamentul grupei, cu 15 puncte, în timp ce România este pe 3, cu 14 puncte. Echipa care va termina grupa pe locul doi se va califica la barajul pentru CM.

În ultima etapă a grupei J se dispută şi meciul Armenia – Germania, la Erevan. Germania, locul 1 în grupă, este deja calificată la turneul final al Cupei Mondiale.

La Vaduz, cele două echipe evoluează în următoarele formule:

LIECHTENSTEIN: 1. B. Buchel – 20. S. Wolfinger, 5. Grunenfelder, 17. Frommelt, 3. Goppel, 19. Spirig – 14. Meier, 8. Sele, 18. Hasler-cpt. – 10. N. Frick, 7. Y. Frick. Selecţioner: Martin Stocklasa

Rezerve: 12. A. Majer, 21. Lo Russo – 2. Brandle, 4. Kaufmann, 9. Kardesoglu, 13. M. Buchel, 15. Yildiz, 16. F. Wolfinger, 22. Kollmann

ROMÂNIA: 1. Niţă – 4. Manea, 17. Rus, 15. Burcă, 11. Bancu – 23. Stanciu-cpt., 6. Nedelcu, 21. Moruţan – 20. Man, 9. Puşcaş, 22. Ivan. Selecţioner: Mirel Rădoi

Rezerve: 12. Vlad, 13. Moldovan – 2. Ghiţă, 3. Toşca, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 10. Maxim, 14. Hagi, 16. Sali, 18. R. Marin, 19. Tănase

Meciul este arbitrat de o brigadă din Slovenia, avându-l la centru pe Matej Jug, ajutat de Matej Zunic şi Manuel Vidali, al patrulea oficial delegat fiind David Smajc. În camera VAR se află Nejc Kajtazovic alături de Silvo Borosak, în calitate de VAR Assistant.

Clasamentul grupei J, înaintea ultimei etape: Germania – 24 de puncte, Macedonia de Nord - 15 puncte, România - 14 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania este calificată la CM din Qatar.

La Cupa Mondială merg direct câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte trei locuri disponibile Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde, plus cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în grupele preliminariilor CM. Tragerea la sorţi a barajului este programată la 26 noiembrie.

La barajul pentru CM vor participa 12 echipe, în 24 sau 25 martie 2022. Din cele 12 echipe la baraj, primele şase pe baza punctajului joacă primul baraj, într-o singură manşă, pe teren propriu. Celelalte patru echipe care vin de pe locul 2 în grupe plus cele două câştigătoare de grupe Liga Naţiunilor joacă meciul în deplasare.

În cazul calificării, cel mai probabil România nu va fi cap de serie, aşadar va disputa primul baraj în deplasare. Apoi, dacă vor învinge în primul baraj, tricolorii vor întâlni în barajul final câştigătoarea dintr-o partidă care pune faţă în faţă un cap de serie şi o echipă din locurile 7-12 în topul pentru baraj. Se va juca fie pe teren propriu, fie în deplasare, prin tragere la sorţi, într-o singură manşă, la 28 sau 29 martie 2022.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite