România a preluat steagul pentru organizarea Campionatului Mondial de eSports 2023 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a preluat steagul organizării Campionatului Mondial de eSports din 2023, care va avea loc anul viitor, la Iași. Competiția s-a desfășurat anul acesta în Bali.

Ediția Campionatului Mondial de eSports de anul viitor va aduce o premieră, fiind prima demarată și organizată de o municipalitate, dar și cea mai lungă și complexă dintre edițiile de campionat care au avut loc până acum în lume.

„Acum câteva ore, am preluat oficial steagul pentru organizarea unui eveniment de talie internațională la Iași - cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de eSports. Așteptăm în orașul nostru pasionați de gaming din întreaga lume și pe toți cei care vor să pună umărul la dezvoltarea industriilor viitorului”, a transmis Daniel Juravle, viceprimarul municipiului Iași, cel care a reprezentat România în Indonezia. 

România preia steagul organizării CM eSports. Captură video
România preia steagul organizării CM eSports. Captură video

Preşedintele forului internaţional de specialitate, Vlad Marinescu, născut în România, dar crescut în SUA, a precizat că Federaţia Internaţională de eSports doreşte, dincolo de organizarea acesui eveniment, dezvoltarea unor programe educaţionale la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Edilul Iaşului a declarat că, în ciuda faptului că Moldova a fost lăsată mult în urmă în ceea ce priveşte infrastructura, domeniul IT este unul foarte dinamic la Iaşi. El speră că organizarea Campionatului Mondial de eSports va duce la o bună vizibilitate a oraşului său şi la beneficii economice.

În 2013, competiţia a avut loc la Bucureşti, cu 350 de participanţi, la Paris, în 2019, au fost înregistraţi aproximativ 500.000 de spectatori pe parcursul celor cinci zile de întreceri, iar la ediţia de anul trecut, din Israel, au participat 500 de jucători din 85 de ţări. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite