România a îngrozit la Euro 2023: Declarații care arată că avem un fotbal în stadiu terminal

0
Publicat:

În 2010, Loți Bölöni avertiza că ne lipsește știința formării jucătorilor și că între noi și restul lumii s-a produs o mare ruptură la acest capitol. Astăzi, specialiștii au ajuns la vorbele fostului selecționer. Din păcate, abia după ce am fost ultimii la turneul final rezervat echipelor de tineret.

Basarab Panduru, expert Orange Sport, fost mare mijlocaș
Basarab Panduru, expert Orange Sport, fost mare mijlocaș

Jucând acasă, la București, reprezentativa tricoloră a părăsit competiția de pe ultimul loc, fără victorii, fără gol marcat și cu un singur punct smuls în meciul cu Croația U21 datorită intervențiilor magice ale portarului Târnovanu.

După 0-3 cu Spania U21, 0-1 cu Ucraina U21 și 0-0 cu Croația U21, concluzia analiștilor aflați în studiourile TV a fost că suntem la ani-lumină distanță de ce au jucat adversarii noștri pentru că ne lipsesc noțiunile de bază ale fotbalului. Iată părerile unor foști mari fotbaliști despre actuala generație de la Under 21:

*Sorin Cîrțu (Digi Sport): Cea mai mare deficiență a noastră e la elementele de bază, la cultura fotbalistică. Pasa, preluarea, protecția balonului. M-am uitat la lumea cealaltă, Italia, Franța, Spania. Toată lumea preia mingea pe direcția de alergare. Când o preia zici că s-a spart mingea. La noi e ceva incredibil. Am avut, în meciul cu Croația, atâtea momente de superioritate numerică și ca spațiu, dar mingea era întârziată de Octavian Popescu pentru că el voia să și-o facă pe dreptul, să intre în interior. Sunt decepții mari la cum s-au prezentat la acest Campionat European.

*Basarab Panduru (Orange Sport): La acest European, unii jucau fotbal, alţii nu ştiau să joace fotbal. Nu ştim să pasăm. E diferenţă mare de tot. Noi, când aveam mingea, nu ştim ce să facem cu ea. Noi pasăm ca să fie pasat şi nu ne uităm unde. E diferenţă mare. Suntem departe, nu jucăm fotbal. Am văzut celelalte echipe, am văzut golurile. Parcă nu e nimeni care să joace aşa ca noi. Nu e fotbal, se vede de la o poştă că e altceva.

*Ilie Dumitrescu (Digi Sport): Trebuie să tragem o concluzie, că liga noastră nu e atât de puternică, așa cum credem noi. Nu mai există aceeași exprimare, același curaj, aceleași execuții, preluări sau acțiuni individuale. Parcă sunt alți jucători. Asta înseamnă că există o diferență la ceea ce înseamnă competiția noastră și ceea ce oferă întâlnirile internaționale.

U21 2023 Logo jpg

Euro 2023, tabloul sferturilor

Sâmbătă, 1 iulie

Georgia – Israel 19.00 (Tbilisi)

Spania – Elveția 22.00 (București, Stadionul Rapid)

Duminică, 2 iulie

Anglia – Portugalia 19.00 (Kutaisi)

Franța – Ucraina 22.00 (Cluj-Napoca, Cluj-Arena)

TVR transmite meciurile din cadrul Campionatului European de tineret.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite