România a devenit vicecampioană europeană la spadă. Băieţii au terminat pe locul patru în proba de sabie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost reprezentată cu succes la Campionatele Europene de la Zagreb, unde echipa feminină a reuşit să câştige medalia de argint în proba de spadă, iar cea masculină a terminat doar pe locul patru concursul de sabie.

UPDATE Echipa de spadă a României a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene de spadă desfăşurate la Zagreb. Spadasinele au fost învinse în finală de Estonia, devenind, astfel, vicecampioane europene. În urma acestui rezultat, România se va întoarce din Croaţia cu un palmares formati din trei medalii: aur Ana Maria Brânză la spadă, aur Tiberiu Dolniceanu la sabie şi arginit pentru echipa României de spadă.

Echipa de sabie a României a ratat medalia de bronz la Europenele de scrimă, fiind învinsă în finala mică de Ucraina. Ciprian Gălăţanu, Tiberiu Dolniceanu şi Alin Badea au pierdut disputa cu sportivii ucraineni cu scorul de 33-45. Fetele de la spadă au, însă, asigurat argintul şi vor lupta pentru aur contra Estoniei.

Echipa feminină de spadă a câştigat în faţa Ungariei în faza semifinalelor şi s-a calificat în actul final al competiţiei, urmând să întâlnească Estonia începând cu ora 17.00.

Echipa masculină a României a pierdut semifinala în faţa Ungariei cu scorul de 33-45 şi va disputa finala mică împotriva delegaţiei Ucrainei, de la ora 15.30.

Din echipa „tricolorilor“ fac parte Ana Maria Brânză, Simona Popa Deac, Maria Udrea şi Amalia Tătăran la feminin şi Ciprian Gălăţanu, Tiberiu Dolniceanu şi Alin Badea la masculin. Până în acest moment, Ana Maria şi Tiberiu au cucerit aurul la spadă, respectiv sabie individual.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Brânză şi Dolniceanu au adus două medalii de aur pentru România la Campionatul European de scrimă

Dolniceanu, „aurul“ României la sabie: „Vreau să fiu cel mai bun din lume!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite