România a ales noul selecţioner pentru naţionala de handbal. Controversa care ameninţă să-i eclipseze mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Burcea a primit votul Comisiei Tehnice FRH pentru a prelua naţionala feminină de handbal a României
Bogdan Burcea a primit votul Comisiei Tehnice FRH pentru a prelua naţionala feminină de handbal a României

Bogdan Burcea (47 de ani) a fost votat aproape în unanimitate pentru preluarea postului de selecţioner al naţionalei feminine de handbal în şedinţa Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Handbal.

Antrenorul de la SCM Craiova a fost una dintre propunerile Comisiei Tehnice încă de la şedinţa în care a fost votată demiterea lui Tomas Ryde, însă preşedintele Federaţiei, Alexandru Dedu, a încercat să găsească un tehnician care să deţină şi licenţa Master Coach - pe care Burcea nu o are. „Gazeta Sporturilor“ detaliază faptul că aceasta nu este singura problemă pentru noul selecţioner.

Dincolo de faptul că Bogdan Burcea va trebui să-şi aleagă un secund cu licenţă Master Coach, acesta va avea de gestionat o situaţie extrem de delicată, având în vedere faptul că în mai 2019 s-a căsătorit cu una dintre handbalistele naţionalei, Cristina Zamfir (30 ani). Cei doi lucrează la Craiova începând din 2016, Cristina fiind căpitanul echipei. Ei au decis să încheie fiecare mariajele în care erau implicaţi, întemeind o familie împreună în urmă cu mai puţin de un an.

România va evolua în perioada 20-22 martie la turneul preolimpic din Podgorica, Muntenegru, având ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri şi calificarea la Tokyo 2020.

Bogdan Burcea a mai lucrat la echipa naţională a României ca secund al lui Gheorghe Tadici, între 2012 şi 2015, cel mai notabil succes al carierei sale de antrenor fiind câştigarea Cupei EHF, cu SCM Craiova, în sezonul 2017-2018.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite