Roddick, sfârşit de carieră, început de legendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roddick şi-a luat adio în lacrimi de la publicul de la US Open
Roddick şi-a luat adio în lacrimi de la publicul de la US Open

Fost lider mondial în 2003, americanul de 30 de ani a avut parte de o retragere emoţionantă la US Open.

America a fost în lacrimi pentru câteva minute miercuri seară. Unul dintre cei mai îndrăgiţi jucători din circuitul mondial, Andy Roddick (30 de ani), a pus capăt unei cariere de excepţie, intrând în legendă. Totul a venit după înfrângerea cu 6-7, 7-6, 6-2, 6-4 suferită în faţa argentinianului Juan Martin del Potro.

Pentru Roddick, dar şi pentru soţia lui, actriţa Brooklyn Decker, momentul a fost copleşitor. Pe amândoi i-a pufnit plânsul înaintea finalului partidei. Numai că dacă fotomodelul îşi aburise ochelarii fumurii de atâtea lacrimi, Andy o făcea chiar pe teren, în timpul serviciului. Aşa cum a recunoscut după aceea, era copleşit de amintiri, toate momentele frumoase din carieră derulându-i-se în minte în acele clipe.

„În acel moment, m-am gândit la toate lucrurile care mi-au făcut viaţa frumoasă. Nu m-am gândit la puncte sau la cecuri... M-am revăzut pe mine la 12 ani, jucând tenis în parc, m-am gândit la mama, care mă aducea la antrenamente şi care şi azi a fost în tribună, m-am gândit la lucrurile frumoase din viaţă. De aceeam am şi plâns", a recunoscut la conferinţa de presă cel care a trăit cel mai frumos moment al carierei în 2003, atunci când a câştigat trofeul chiar acolo, la US Open.

A fost singurul de Grand Slam al unei cariere în care şi-a mai adăugat alte 31 de titluri ATP, fiind al doilea dintre jucătorii activi cu peste 600 de meciuri câştigate în circuitul mondial, după Federer. De altfel, elveţianul a fost marele rival în faţa căruia s-a înclinat de patru ori în alte finale de Grand Slam - 3 la Wimbledon şi una la US Open).

De asemenea, Roddick este unul dintre puţinii jucători din lume care a reuşit să cucerească cel puţin un titlu ATP în 12 ani consecutiv, adică din 2001 până în 2012 inclusiv. Culmea, ca într-un adevărat arc al timpului, atât primul, cât şi ultimul succes au venit la Atlanta!
Momentele de după ultimul punct al meciului cu Del Potro au fost cu adevărat emoţionante. Practic, toată lumea plângea, iar totul a culminat cu momentul discursului de adio, ţinut chiar pe teren.

„Acest meci a fost ca o întoarcere la copilărie"

„Este pentru prima dată în viaţa mea când nu ştiu ce să spun. Sunt emoţionat şi copleşit, nu ştiu exact ce simt. Înaintea finalului meciului mi-au trecut prin faţa ochilor milioane de imagini, partide din întreaga mea carieră. Vă mulţumesc vouă suporterilor care mi-aţi fost mereu aproape, deşi câteodată comportamentul meu nu a fost la cel mai înalt nivel. Îi mulţumesc mamei mele care a fost mereu prezentă la antrenamente, îi mulţumesc şi soţiei pentru susţinere. Acest meci a reprezentat o întoarcere la copilărie, a fost ca la început când jucam în parc", a rostit, printre lacrimi, cel care a călcat pentru prima dată la Flushing Meadows în 1990.

Atunci a primit cadou pentru împlinirea vârstei de 8 ani o vizită în zona rezervată jucătorilor la US Open. De acum, el însuşi este o legendă vie pentru copiii din întreaga lume. O legendă la doar 30 de ani...

CV: Andy Roddick

Data naşterii: 30 august 1982
Profesionist: din anul 2000
Cel mai bun loc în carieră: 1 (3 noiembrie 2003)
A ocupat în total 13 săptămâni poziţia de lider mondial ATP
Palmares:
- 32 de titluri ATP
- unul din Grand Slam: US Open în 2003
- 5 titluri de Masters
- Cupa Davis 2007

Agassi s-a retras şi el la US Open

Ultimul jucător american care s-a retras după o înfrângere la US Open a fost Andre Agassi. Fostul lider mondial a oferit momente memorabile la 3 septembrie 2006, după înfrângerea din turul 3 al US Open în faţa germanului Benjamin Becker. Lacrimile care au însoţit discursul lui Agassi au făcut înconjurul lumii dovedind latura sensibilă a acestuia.

Federer, eliminat în sferturi

Surpriză în turneul masculin: liderul clasamentului mondial, Roger Federer, a fost învins în sferturile de finală de al şaselea favorit, cehul Tomas Berdych. Acesta s-a impus cu scorul de 7-6, 6-4, 3-6, 6-3, întrerupând astfel o serie de 9 calificări consecutive ale elveţianului în semifinalele ultimului Grand Slam al anului. De asemenea, aceasta fost prima înfrângere a lui Federer în 24 de meciuri disputate în nocturnă la Openul american!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite