Rezultatele tuturor românilor, la dublu, în a treia zi de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Calificarea Monicăi Niculescu în turul trei pe tabloul de simplu de la Australian Open nu a fost singurul rezultat notabil al românilor în a treia zi la Antipozi. Cu excepţia Simonei Halep, care a fost eliminată în proba de dublu, restul românilor s-au calificat în turul următor, tot la dublu.

Horia Tecău şi partenerul său, olandezul Jean Julian Rojer s-au calificat în turul al doilea al primului turneu de Grand Slam al anului după ce au eliminat perechea formată din rusul Teymuraz Gabashvili şi kazahul Mikhail Kukushkin. Cuplul româno-olandez a câştigat disputa în două seturi, scor 6-2, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră şi 16 minute de joc. În turul următor, Tecău şi Rojer se vor duela cu perechea Yuki Bhambri (India) / Michael Venus (Noua Zeelandă).

Tot la masculin, România mai are un reprezentant în turul doi la Australian Open. Florin Mergea şi austriacul Oliver Marach s-au calificat, învingând în turul inaugural perechea Santiago Gonzalez (Mexic) / Scott Lipsky (SUA), scor 6-3, 7-6, după un meci care a durat o oră şi 38 de minute. Mergea şi Marach aşteaptă miercuri să-şi cunoască adversarii din turul următor. 

La feminin, însă, Simona Halep şi partenera sa Alexandra Cadanţu au fost eliminate de pe tabloul de dublu de perechea Kveta Peschke (Cehia) / Katarina Srebotnik (Slovenia). Deşi româncele au câştigat primul set, şi-au pierdut luciditatea ulterior şi au cedat meciul în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 2-6, după o oră şi 36 de minute de joc. 

În schimb, Raluca Olaru merge mai departe la Antipozi, ea reuşind să acceadă în turul secund. Românca a câştigat împreună cu americanca Varvara Lepchenko primul meci la Australian Open. Cuplul româno-american a bătut în două seturi perechea japoneză Shuko Aoyama / Misaki Doi, scor 6-2, 6-4. În turul secund, Olaru şi Lepchenko se vor duela cu perechea Hao-Ching Chan (Taipei) / Liezel Huber (SUA). 

Tot pe tabloul de dublu la feminin va avea loc un duel românesc. Perechea Monica Niculescu / Klara Zakopalova va înfrunta joi dimineaţă, de la ora 2.00, ora României, perechea 100% românească formată din Sorana Cîrstea şi Irina Begu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite