Monica Niculescu este eroina începutului de an în tenisul românesc: a eliminat la Australian Open o fostă finalistă de la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu are deja două trofee WTA câştigate în acest an
Monica Niculescu are deja două trofee WTA câştigate în acest an

Monica Niculescu a învins-o în trei seturi la Australian Open pe nemţoaica Sabine Lisicki, fostă finalistă la Wimbledon. Românca a câştiga disputa, deşi a pierdut primul set.

Monica Niculescu, locul 64 mondial, este revelaţia începutului de an în tenisul românesc. După ce a câştigat două turnee WTA de dublu, alături de partenera sa Klara Zakopalova, Niculescu merge ceas şi pe tabloul de simplu, reuşins să acceadă în turul III la Australian Open.

Compatrioata noastră s-a duelat în turul secund la Antipozi cu nemţoaica Sabine Lisicki, pe care a eliminat-o în trei seturi, scor 2-6, 6-2, 6-2. Niculescu a jucat impecabil din punct de vedere tactic şi, chiar dacă a cedat primul set, a avut puterea de a reveni şi a câştiga partida. Astfel, românca o conduce cu 3-1 la întâlnirile directe pe fosta finalistă de la Wimbledon, clasată în prezent pe locul 15 mondial.

Prin accederea în turul trei la Australian Open, Niculescu şi-a egalat performanţele din 2011 şi 2012. Românca a mai câştigat în acest început de an turneele WTA de la Shenzen şi Hobart, împreună cu Klara Zakopalova din Cehia.

În turul următor, Niculescu va da piept cu Ekaterina Makarova din Rusia, sportivă clasată pe locul 22 mondial.

Niculescu va intra în focuri joi dimineaţa, de la ora 2.00, şi pe tabloul de dublu, alături de Klara Zakopalova. Cuplul româno-ceh se va duela cu un cuplu 100% românesc format din Sorana Cîrstea şi Irina Begu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite