Reuniune de criză pentru Christchurch la International Rugby Board

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seismul devastator care a lovit oraşul Christchurch astăzi, la prânz (în noaptea de luni spre marţi, după ora României), a determinat International Rugby Board (IRB) să anunţe o reuniune de criză. Peste şase luni, acest oraş din Noua Zeelandă va găzdui meciuri la Cupa Mondială.

În această după-amiază, la Dublin va avea loc o reuniune de criză a IRB, oraşul Christchurch urmând a găzdui şase meciuri la Rugby World Cup, în septembrie viitor. La aceasta va fi prezent şi preşedintele Bernard Lapasset, iar şefii federaţiilor care au echipe calificate la această competiţie vor fi contactaţi telefonic.

Profesoara româncă dată dispărută în Noua Zeelandă este din Craiova. Femeia e căsătorită şi are doi copii

Cutremurul produs la Christchurch a avut 6,3 grade pe scara Richter, iar efectele sale au fost devastatoare în condiţiile în care a fost unul de mică adâncime (4-5 kilometri). Mai multe clădiri din oraşul cu 340.000 de locuitori, al doilea din Noua Zeelandă, s-au prăbuşit, câteva sute de oameni fiind sub dărâmături. Până acum, guvernanţii au anunţat 65 de morţi, însă acest bilanţ poate fi şi mai negru.

Afectată a fost şi catedrala anglicană din Christchurch, turnul acesteia prăbuşindu-se. De asemenea, o parte a oraşului a fost inundată, conductele care alimentează cu apă aşezarea cedând. Şi şoselele au crăpături, în oraş producându-se un fenomen de lichefiere a solului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite