Real se apropie de Barcelona, la numărul de trofee câştigate. Distanţă mică între cele două mari rivale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iker Casillas ridică cea de-a 10-a Ligă a Campionilor din palmaresul lui Real. FOTO: Reuters
Iker Casillas ridică cea de-a 10-a Ligă a Campionilor din palmaresul lui Real. FOTO: Reuters

Succesul din finala de la Lisabona a redus distanţa care o separă pe Real de Barcelona, la numărul de trofee. Clubul catalan e în continuare cel mai titrat din primele cinci campionate ale Europei, cu 84 de titluri, patru în plus faţă de marea rivală.

„La Decima“, a 10-a Ligă a Campionilor din palmares, a reprezentat punctul culminant al unui sezon destul de bun al Realului, cu italianul Ancelotti la timonă. 

În ciuda ratării titlului în Spania, „galacticii“ au bifat la final două trofee, pe lângă Liga Campionilor trecându-şi în palmares şi Cupa Regelui. 

Barcelona n-a câştigat decât Supercupa, chiar în startul sezonului, dar rămâne cea mai galonată în continuare, cu 84 de titluri în total. Până la finalul acestui an, „albii“ se pot însă apropia la doar două trofee în urma catalanilor, dacă se vor impune în Supercupa Europei (12 august) şi CM al Cluburilor (10-20 decembrie).

În duelul direct pentru supremaţie, la număr total de trofee, Real are avantajul la cele mai importante, titluri în Spania (32 faţă de 22) sau Cupe/Ligi ale Campionilor (10 faţă de 4). 

În secolul 21 însă (începând cu 2001), Barcelona are prim-planul. A câştigat 21 de trofee, şase mai mult decât Real. 

După cele două mari rivale din Spania, în topul celor mai titrate echipe din campionatele tari ale Europei urmează Bayern München (63 de trofee), Manchester United (62) şi Liverpool (60). 

FOTO Iker Casillas ridică cea de-a 10-a Ligă a Campionilor din palmaresul lui Real. FOTO: Reuters

titluri Real Barcelona

  

Citeşte şi 

Real - Atlético: 4-1. Echipa lui Cristiano Ronaldo a câştigat trofeul Champions League în a doua repriză de prelungiri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite