Raţ ne pregăteşte pentru un meci teribil cu Feroe: ce a remarcat la echipa de pe locul 85 în clasamentul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Raţ
Răzvan Raţ

La ultima ierarhie FIFA, feroezii au avut o cădere de zece locuri, dar cel mai experimentat jucător al naţionalei nu se lasă păcălit înainte partidei din această seară (ora 19.00, TVR 1).

România are nevoie de o victorie, la Torshavn, pentru a fi sigură de prezenţa la Euro 2016, dar Răzvan Raţ insistă că vremurile în care orice echipă câştiga în faţa celor de la Feroe au trecut de mult.

„Insulele Feroe a evoluat foarte mult şi, tocmai de aceea, cred că o victorie în meciul de duminică şi calificarea vor conta foarte mult pentru fiecare dintre noi. Cu siguranţă, ei îşi vor apăra şansele. Insulele Feroe formează, chiar dacă risc să mă repet, o echipă imprevizibilă, care îţi poate pune probleme şi, atâta timp cât nu eşti atent, nu eşti concentrat sută la sută, lucrurile se pot complica“, a declarat Raţ la Digi Sport.

El a explicat de ce partide cu echipe precum Feroe nu mai pot fi câştigate uşor: „Pentru mine e foarte simplu. Fotbalul cred că se schimbă de la an la an, de la campionat la campionat. În fiecare an fotbalul devine şi mai dificil pentru fiecare dintre noi, se joacă mai în viteză, e mult mai tacticizat. Din 2008 până acum s-au schimbat foarte multe în fotbal, cu toate că sunt lucruri pe care dumneavostră nu le sesizaţi. Noi le simţim, noi, fotbaliştii, le simţim din teren“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite