Iordănescu, discurs emoţionant: cum a catalogat meciul cu Insulele Feroe, de ce e îngrijorat şi ce regretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Selecţionerul a ţinut să-şi mobilizeze elevii înaintea partidei din această seară (ora 19.00, TVR1) care poate trimite România la primul turneu final după opt ani.

România e la 90 de minute de calificarea la Euro 2016, obiectiv ce va fi îndeplinit printr-o victorie la Torshavn, în faţa Insulelor Feroe. Conştient de importanţa jocului, Anghel Iordănescu a vorbit la Digi Sport şi a insistat că partida din această seară poate fi un moment de răscruce pentru tricolori.

„Victoria în meciul cu Feroe e necesară pentru fotbalul românesc. Voi trebuie să spuneţi dacă e un meci greu sau uşor. Noi ştim că trebuie să ne calificăm. Toate echipele din grupă au câştigat greu aici. Jucătorii vor trebui să joace la cel mai înalt nivel. Ungaria a învins foarte greu cu 1-0, Finlanda s-a impus şi ea foarte greu acasă. Fotbalul din Feroe a progresat enorm“, a declarat „Generalul“.

El regretă că n-a rezolvat calificarea la Euro 2016 înaintea confruntării de la Torshavn: „Ne doream foarte mult să rezolvăm calificarea încă de la Bucureşti din meciul cu Finlanda. Din păcate, n-am reuşit. Am revăzut acea partidă, am avut un meci curajos, am avut mai multe ocazii decât în celelalte întâlniri“.

Selecţionerul a dezvăluit că principala sa grijă se leagă de suprafaţa de joc de la Torshavn: „Am venit aici, după jocul cu Finlanda, după ce am făcut un singur antrenament la Bucureşti, pe terenul sintetic de la Mogoşoaia, şi cu doar o parte dintre jucători. Pentru noi, pentru echipa noastră naţională, acest teren sintetic nu e unul care să ne avantajeze. Cred că jucătorii din ţară joacă o singură dată pe stagiune, la Chiajna, în asemenea condiţii. Nu ştiu dacă Răzvan Raţ sau Florin Andone au jucat prin Spania pe astfel de terenuri“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite