Rapid, entuziasmată de procesele câștigate: Reacția lui Victor Angelescu

0
Publicat:

Acţionarul clubului de fotbal FC Rapid, Victor Angelescu, a declarat, joi, după ce gruparea a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti cele două procese cu AFC Rapid privind dreptul de folosinţă exclusivă a mărcii şi siglei, că instanţa a făcut în sfârşit dreptate şi că "instanţa a arătat clar cine este Rapidul".

Victor Angelescu, unul dintre acționarii clubului Rapid
Victor Angelescu, unul dintre acționarii clubului Rapid

"Mă bucură nespus victoria de astăzi şi faptul că în sfârşit s-a făcut dreptate. Instanţa a arătat clar cine este Rapidul, deşi într-o lume normală nici nu trebuia să avem această potenţială problemă. Conducerea Rapidului transmite, astfel, un mesaj clar către toţi şantajiştii, care mai până acum ceva timp cereau sume mici pentru a evita potenţiale conflicte inventate şi care, după succesele Rapidului din ultimul timp, au ajuns să ceară milioane de euro şi procente în club fără a avea nici dreptul şi nici măcar posibilitatea materială de a ajuta cu adevărat Rapidul (ţinând cont că administrează firme de bloc)", a spus Angelescu într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Acţionarul susţine că litigiul cu AFC Rapid nu este un caz singular şi că sunt şi alte persoane care doresc să profite de succesele clubului FC Rapid.

"Din păcate, nu este un caz singular, sunt şi alţi şantajişti care încearcă să profite de acest succes şi de faptul că Rapidului îi merge bine. Sunt diverşi care inventează că au făcut lucruri şi că au adus jucători pe care, de fapt, nici nu îi cunoşteau prea bine. Aceştia mint şi încearcă să inducă în eroare opinia publică prin declaraţii false, ascunzându-se în spatele 'măştii' de rapidist. Ei, de fapt, nu încearcă decât să profite de pe urma acestui club atât de iubit şi apreciat. Mesajul conducerii pentru toţi aceşti parveniţi a fost şi va fi unul foarte simplu: şantajele nu funcţionează, suntem aici să ne facem treaba şi împreună cu cei mai frumoşi fani să protejăm cel mai iubit club din ţară. Singuri împotriva tuturor!", menţionează Victor Angelescu.

Clubul de fotbal FC Rapid a a câştigat prin deciziile Curţii de Apel Bucureşti din 25 şi 26 ianuarie dreptul de folosinţă exclusivă a mărcilor şi siglei actuale în cele două procese deschise de AFC Rapid, asociaţie care a administrat gruparea giuleşteană înainte de 2006, când s-a produs transformarea în societate comercială pe acţiuni conform Legii Sportului.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat marca verbală "Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti" înregistrată de AFC Rapid în 2017 şi a păstrat în portofoliul FC Rapid emblemele UFC Rapid şi Giuleştina, achiziţionate prin licitaţie de la societatea care a intrat în faliment în 2016.

În ultimii ani, AFC Rapid a deschis în instanţă mai multe litigii împotriva FC Rapid, susţinând că mărcile, culorile şi trofeele clubului îi aparţin.

AFC Rapid, asociaţie non-profit, a deţinut pentru o perioadă marca "Fotbal Club Rapid", pe care a preluat-o de la UFC Rapid, prima asociaţie care a administrat echipa de fotbal după separarea de CS Rapid realizată după 1989. În 2006, conform Legii Sportului, AFC Rapid a cedat marca societăţii comerciale SC FC Rapid SA, care a falimentat în 2016.

În 2018, societatea care administrează formaţia giuleşteană din Superligă, SC Fotbal Club Rapid 1923 SA, a achiziţionat la licitaţie, în schimbul a 406.800 de euro plus TVA, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite