Rapid a primit un brânci spre „B“ de la un arbitru incompetent: fază strigătoare la cer care poate retrograda echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Petrescu FOTO Răzvan Păsărică/sportpictures.eu
Radu Petrescu FOTO Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

După ce s-a întâmplat la Iaşi, am putea asista la o situaţie nedreaptă la finalul sezonului: Rapid, una dintre cele mai iubite echipe din ţară, să ajungă în liga a doua, iar Radu Petrescu, un arbitru de nivelul eşalonului secund, să facă praf alte partide în Liga I.

Rapid a fost lovită de ghinion şi de incompetenţa arbitrului Radu Petrescu la Iaşi. Mai întâi, giuleştenii l-au pierdut pe Pancu, în minutul 27, din cauza unei accidentări. Apoi, în minutul 82, bucureştenilor li s-a refuzat un penalty evident, după ce mingea şutată de Benson a fost oprită din drumul ei spre poartă de mâna lui Voicu. Chiar dacă era la cinci, şase metri de fază, centralul a făcut semne energice că faza poate curge în continuare, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic!

Între cele două momente, Rapid n-a jucat mai nimic, nici CSMS Iaşi n-a făcut altceva decât să se apere, însă gazdele au avut, totuşi, o mare şansă de gol. În minutul 77, lovitura de cap a lui Golubovici a trecut pe lângă buturile unui Buchta bătut.

S-a terminat 0-0, rezultat care salvează Iaşiul de la retrogradare, în proporţie de 99%, şi prelungeşte agonia Rapidului.

Cu patru etape înainte de terminarea campionatului, moldovenii sunt pe 9 cu 39 de puncte, la opt puncte de locul 13, primul care duce în „B“. Rapid se află pe poziţia a 15-a cu 30 de puncte, fiind la două puncte de locul 12, ultimul care asigură rămânerea în primul eşalon.

Giuleştenii pot spera, totuşi, la încă un sezon în Liga I, având în vedere că, în ultimele patru runde, vor întâlni:

*Ceahlăul (deplasare) - O echipă ca şi retrogradată şi fără obiectiv.

*CS U Craiova (acasă) - O formaţie fără victorie de cinci runde, fără drept de joc în Europa în sezonul viitor, şi fără obiectiv.

*CFR Cluj (deplasare) - O grupare ca şi retrogradată, dacă nu va primi înapoi de la TAS cele 24 de puncte pe care le-a pierdut, în iarnă, din cauza datoriilor.

*Pandurii (acasă) - O echipă care, aproape sigur, va fi salvată de la retrogradare în ultima rundă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite