Mondialul „păcătoșilor“: Cât costă să savurezi meciurile cu alcool și femei în bikini, la Doha VIDEO REPORTAJ

0
Publicat:

Mondialul din Qatar e primul din istorie organizat într-o țară islamică. Ceea ce se simte din plin, la Doha! În primul rând, faptul că alcoolul e scos din meniu și / sau e disponibil doar în anumite locații, la niște prețuri șocante, are și un efect benefic. Concret, a dispărut comportamentul animalic la care asistăm, uneori, inclusiv pe stadioanele din România, atunci când băuturile alcoolice sunt consumate, în cantități industriale, de niște oameni fără minte.

Așadar, CM 2022 a eliminat, cel puțin până în acest moment, problema huliganilor. În partidele din faza grupelor, spectatorii au venit și au plecat de la stadioane, în mod civilizat, fără ca „aburii“ alcoolului să încețoșeze „mințile“ unor indivizi obișnuiți cu excesele bahice.

Cu ocazia Mondialului, sosesc imagini incendiare din Qatar, neobișnuite pentru o țară islamică.
Cu ocazia Mondialului, sosesc imagini incendiare din Qatar, neobișnuite pentru o țară islamică.

Și, totuși, Mondialul se poate savura, inclusiv la Doha, cu alcool la discreție și în compania unor fete frumoase, în bikini. Pe scurt, poți trăi în Qatar, exact în Occident. Singura condiție: să fii dispus să bagi mâna adânc în buzunar!

Formalitățile de intrare, mai complicate decât pe aeroport!

Cu ocazia Mondialului, Qatar a căutat să-și mărească radical capacitatea de cazare, în condițiile în care peste un milion de suporteri sunt așteptați să vină, la Doha, pe durata turneului final. Tocmai de aceea, două vase de croazieră au sosit în oraș. Vorbim despre MSC World Europe și MSC Poesia. Împreună, ele pot găzdui peste 15.000 de oameni. Doar că cine vrea să se cazeze aici trebuie să plătească între 380 și 430 de dolari pe noapte pentru o cameră dublă.

Pentru a vedea cum se trăiește Mondialul în aceste croaziere „Adevărul“ a apelat la opțiunea de „vizită pentru o zi“. Care îți permite să petreci 14 ore, de la 12 la prânz până la 2 dimineața, fie la bordul MSC World Europe, fie la MSC Poesia. Prima croazieră e mai mare și mult mai căutată de turiști. Așa că, nemaiavând locuri, am optat pentru MSC Poesia.

MSC Poesia poate găzdui 6.000 de oameni la bord.
MSC Poesia poate găzdui 6.000 de oameni la bord.

După ce ajungi la „Doha Port Grand Cruise“, terminalul 1, afli, treptat, că formalitățile legate de îmbarcare sunt mult mai complicate decât ce ai trăit pe aeroportul „Hamad International“, după aterizarea la Doha! Dacă acolo ți se cere doar Hayya Card, pașaportul suporterilor, aici, la MSC Poesia, treci prin mai multe filtre de control, cu verificarea pașapoartelor, cu fotografierea vizitatorilor și cu eliberea unui card cu care vei face plățile la bord. În total, îmbarcarea durează o oră, dacă nu și mai mult, iar senzația e că urmează să părăsești Qatar și să intri în altă țară!

23 de dolari un shot de tequila

Această impresie e confirmată, odată ce pătrunzi, într-un final, în interiorul MSC Poesia. Aici, oameni foarte bogați trăiesc Mondialul fără nicio restricție religioasă! La etajul 13, fetele stau în bikini și se bronzează la soare, în timp ce bărbații urmăresc meciurile pe un ecran uriaș, având cele mai fine băuturi alcoolice la dispoziție. Ce-i drept, prețurile sunt pe măsura acestui lux. De pildă, un shot de tequila costă 23 de dolari. Iar berea e ceva mai ieftină, „doar“ 17 dolari. Meniul de prânz costă 50 de dolari, iar cel de cină ajunge la 60 de dolari. Ambele includ bere, vin alb și roșu și băuturi carbogazoase la discreție, fără nicio limită.

Cele două vase croaziere, MSC World Europe și MSC Poesia vor rămâne, la Doha, până la data de 20 decembrie, adică la două zile după finala Mondialului. Apoi, vor porni într-o excursie în jurul lumii, urmând să ajungă inclusiv în Caraibe și Japonia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite