Putin l-a umilit public şi l-a concediat pe vicepreşedintele Comitetului Olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO: REUTERS
Vladimir Putin FOTO: REUTERS

Rusia mai are un an pentru a pune la punct organizarea Olimpiadei de Iarnă de la Soci, ce se dovedeşte a fi cea mai scumpă din istorie. Costurile estimate au ajuns la 50 de miliarde de dolari.

Vladimir Putin a concediat un înalt oficial din Comitetul Olimpic Rus după ce l-a ridiculizat în public în timpul unei vizite la baza sportivă de la Soci, care este doar pe jumătate terminată, notează Reuters.
Umilirea lui Akhmed Bilalov ( 42 de ani) a avut darul de a „marca” autoritatea lui Putin asupra Jocurilor de Iarnă de la Soci 2014, Olimpiadă prin care preşedintele şi-a propus să  sublinieze progresele făcute de Rusia după căderea URSS-ului din 1991.
Putin s-a enervat de-a dreptul când a auzit de întârzierile în construcţia complexului de sărituri cu schiuri şi de costurile tot mai mari. Pe un ton sarcastic, Putin l-a certat pe Bilalov în faţa camerelor TV, după care l-a demis din funcţia de vicepreşedinte al Comitetului Olimipic. „Cum se face că un vicepreşedinte al Comitetului Olimpic ne întârzie proiectele?”, se întreba Putin, avându-l în fundal pe Bilalov cu capul în pământ şi construcţiile pe jumătate terminate. După care a adăugat ironic: „Bună treabă. Faci o treabă excelentă.”
Viceprimministrul Dmitry Kozak a mai spus că Bilalov îşi va pierde şi slujba de la conducerea Staţiunilor din Caucazul de Nord, companie creată pentru a dezvolta staţiuni de lux. „Oamenii care nu-şi îndeplinesc obligaţiile nu pot să conducă mişcarea olimpică”, a spus Kozak.

Notă de plată încărcată

În Soci, se munceşte la „foc automat”. E puţină zăpadă, dar noroi din belşug, clădiri neterminate şi camioane. Putin i-a avertizat pe oficiali să aibă grijă ca fenomenul corupţiei să nu împingă  şi mai mult costurile organizării Olimpiadei. Chiar şi-aşa, s-a ajuns la un nivel „astronomic”, estimându-se o „notă de plată” de 50 de miliarde de dolari. Ceea ce transformă Olimpiada de la Soci în cel mai scump eveniment de acest gen.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite